www.technologieenindustrie.com
Parker News

Nieuwe ultrahogedrukslang van Parker verlengt de levensduur van waterspuittoepassingen

De bouw-, scheepsbouw- en algemeen industriële sector krijgen zeker voordeel van de PFX30-50, met een bedrijfsdruk van maximaal 301 MPa.

Nieuwe ultrahogedrukslang van Parker verlengt de levensduur van waterspuittoepassingen

Parker Hannifin, wereldwijd leider op het gebied van bewegings- en regeltechniek, presenteert PFX30-05. Deze DN8 ultrahogedrukslang biedt een langere levensduur in industriële waterspuit- en waterstraaltoepassingen in verschillende sectoren, waaronder de bouw en scheepsbouw. Met zes spiralen van zeer rekbaar staaldraad ten opzichte van acht in de meeste vergelijkbare producten, biedt de nieuwe PFX30-05 van Parker robuuste prestaties en een langere levensduur, en bovendien een klein gewicht van slechts 0,96 tot 1,11 kg/m.

De hogedruk- en hogesnelheidskenmerken van waterspuiten/-stralen betekenen dat alleen de stevigste slangen de levensduur kunnen bieden die nodig is in veeleisende industriële omgevingen. De nieuwe PFX30-05 ultrahogedrukslang is ontwikkeld door de Polymer Hose Division Europe van Parker en is ideaal voor gebruik met waterspuitlansen met een werkdruk van maximaal 3010 bar (301 MPa, 43.645 psi). Een dergelijke hoge druk is vaak nodig in de bouwsector voor hydrodemolution en het verwijderen van opgehoopt vuil en materiaal van oppervlakken als beton en asfalt. Met het oog op de veiligheidseisen van de markt, heeft het deskundige team van development engineers van Parker de PFX30-05 gemaakt met een bedrijfsdruk met een ontwerpfactor van 2.3.

Waterspuiten/-stralen is niet alleen zeer effectief in het verwijderen van vuil, het creëert ook geen stoflagen tijdens het reinigen, zoals bij processen als zandstralen bijvoorbeeld wel het geval is. Hierdoor komt er geen gevaarlijke vervuiling in de lucht, iets wat een aanzienlijke veiligheidsoverweging vormt voor medewerkers in de bouw. Deze redenen, samen met de mogelijkheid tot het verwijderen van corrosie, coatings en ingebed gekristalliseerd zout, zijn de reden waarom waterstralen ook de voorkeur heeft in andere sectoren, waaronder de scheepsbouw en algemene engineering.

De PFX30-05 bevat WJTA-kleurcodering en hoewel de ultrahogedrukslang vanuit voorraad leverbaar is met een oranje behuizing, zijn er op verzoek ook andere kleuren beschikbaar, waardoor hij volledig aan te passen is aan de behoefte van de klant.

Bij extreme omstandigheden met verhoogde schuurvereisten is er ook een versie met dubbele behuizing beschikbaar met een ToughJacket-buitenschacht (PX30-05-TJ), ook weer met oranje WJTA-kleurcodering. ToughJacket-slangen voor ultrahoge druk zijn uitgerust met een robuuste, maar flexibele behuizing die nog beter bestand is tegen schuren dan de standaard slangen met dubbele buitenbehuizing van Parker. Schuringstests volgens ISO6945 hebben aangetoond dat deze bedrijfseigen hoes een schuringsniveau bereikt dat minstens 100 keer hoger is dan dat van pvc.

De PFX30-05, met een buitendiameter van 18,7 tot 22,7 mm en een buigradius van 230 mm, kan worden gebruikt met water met temperaturen tussen -10 en +70 °C. Gebruikers halen hun voordeel uit een breed scala aan beschikbare aansluitingstypen. De PFX30-05 is goedgekeurd voor gebruik met permanente krimpfittings uit de 2X-serie en vervangt de slangontwerpen 2748D-05Vxy, 2749D-05Vxy en 2840D-05Vxy van Parker.

Ga voor meer informatie naar: https://ph.parker.com/nl/nl/ultra-high-pressure-waterblast-hose-pfx30-05

www.parker.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers