www.technologieenindustrie.com
BALLUFF

Volgende BOS 6K generatie met Ecolab goedkeuring

Toonaangevend in de compact klasse.

Volgende BOS 6K generatie met Ecolab goedkeuring
De nieuwe generatie optische sensoren in de BOS 6K serie van Balluff is bijzonder geschikt voor het zetten van nieuwe standaards in de compact klasse. De kleine afmetingen van 31.5 x 19.5 x 10.8 mm maken de serie niet alleen de perfecte oplossing voor krappe ruimtes in compacte machines, maar ook een serie die niets te wensen overlaat. De 70 varianten bieden van begin tot eind een functioneel programma met rood licht en laser uitvoeringen (klasse 1) voor zeer veeleisende taken. De serie levert indrukwekkende nauwkeurigheid, bereik en functiereserves. Diffuse sensoren, zender/ontvangersensoren, reflectie lichtsensoren met en zonder achtergrondonderdrukking en analoge afstandsensoren, elk flexibel genoeg om te kunnen worden geconfigureerd voor licht/donker schakeling, zijn maar een paar voorbeelden uit de BOS 6K familie.

Alle sensoren beschikken over een uitzonderlijk sterke en duurzame kunststof behuizing met slijtvaste lasergravering. Een speciaal ontwerpelement beschermt de optiek van de zijkant. Dankzij de bijzonder hoge IP 67 en IP 69K beschermingsklasse, een lens oppervlak van PMMA en Ecolab goedkeuring, vormt de BOS 6K tevens een uitstekende keuze voor toepassing in de voedingsindustrie.

Alle varianten zijn uitgerust met hoogwaardige leertoetsen met een uitzonderlijke gevoelige terugkoppeling. Als de geïnstalleerde sensor moeilijk toegankelijk is, kunnen deze ook via een externe verbinding worden geïnstrueerd welke aspecten interessant kunnen zijn. Bijzonder handig: de sensorfuncties kunnen ook in bedrijf worden geconfigureerd. Twee vanuit elke richting goed zichtbare LED’s leveren in een oogopslag informatie over de operationele toestand, de functiereserves en de schakeltoestand. Zeer duurzame metalen stekkers zorgen ervoor dat er geen uitval ontstaat bij hoge mechanische belastingen.

Overschakelen van een vroeger model naar de nieuwe BOS 6K generatie is een makkie voor de gebruiker. Afmetingen, installatie, bedieningsconcept en zelfs de prijs zijn absoluut hetzelfde. Dit betekent voor de gebruiker nog meer prestaties voor dezelfde prijs.

De retroreflecterende lichtsensor met autocollimatie is echt een hoogtepunt. Dankzij de extreem lage hysterese, detecteert hij gemakkelijk transparante voorwerpen van glas, zoals flessen, ampullen of reageerbuizen, of transparante kunststof films. Als analoge afstandsensoren, bieden de BOS 6 sensoren nieuwe mogelijkheden, zoals het positioneren van spanklauwen op een machine voor de productie van kogellagers.

Het installeren van de BOS 6K is simpel: twee geïntegreerde zwaluwstaart geleidingen op de behuizing samen met twee geboorde gaten en twee verlengde montagegaten bieden de hoogste mate van vrijheid voor de montage.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers