www.technologieenindustrie.com
OMRON News

Aandrijvingen met variabele snelheid en elektronische beeldschermen van OMRON gaan ‘groen’

De Europese Unie streeft naar een markt van duurzame, klimaatneutrale en hulpbronefficiënte producten.

Aandrijvingen met variabele snelheid en elektronische beeldschermen van OMRON gaan ‘groen’

Om de milieuprestaties van producten te verbeteren, moeten de meest effectieve maatregelen al in de ontwerpfase worden genomen. De richtlijn inzake ecologisch ontwerp 2009/125/EG (Ecodesign) schept een kader voor het vaststellen van eisen voor energiegerelateerde producten.

Om de vijf jaar richt de Europese Commissie zich op bepaalde productcategorieën en wordt nieuwe productspecifieke regelgeving aangenomen, waarin Ecodesign-eisen worden vastgelegd die specifiek zijn voor een bepaald producttype. Bij OMRON volgen we de ontwikkelingen op de voet en nemen we de nodige maatregelen. Ontdek hoe producten van OMRON die voldoen aan de Ecodesign-richtlijn klanten helpen om optimaal te profiteren van gestroomlijnde milieuprestaties.

Aandrijvingen met variabele snelheid
In het verleden had de Ecodesign-richtlijn uitsluitend betrekking op motoren, maar Verordening (EU) 2019/1781 breidt het toepassingsgebied uit tot aandrijvingen met variabele snelheid: vanaf 1 juli 2021 vereist een nieuwe verplichting de minimumclassificatie van aandrijvingen met variabele snelheid volgens de Internationale energie-efficiëntieklasse IE2, die de maximale vermogensverliezen van het apparaat definieert.

We hebben de efficiëntiegegevens beschikbaar gesteld op onze website en de verliezen zijn vastgesteld in overeenstemming met de norm IEC 61800-9. Houd er rekening mee dat de regeling niet van toepassing is op eenfasige aandrijvingen met variabele snelheid en op regeneratieve aandrijvingen.

Wij bevestigen dat al onze producten reeds voldoen aan de eis om te worden ingedeeld in de energie-efficiëntieklasse IE2. Raadpleeg altijd onze speciale Ecodesign-webpagina voor de meest recente efficiëntiegegevens.

Elektronische beeldschermen
De Verordening (EU) 2019/2021 van de Commissie bevat ook eisen voor het ecologische ontwerp van elektronische beeldschermen, die vanaf 1 maart 2021 niet alleen gericht zijn op het verbeteren van de materiaalefficiëntie van de producten, maar ook op het vergemakkelijken van de recycling aan het einde van de levensduur.

De belangrijkste eisen omvatten het markeren van bepaalde kunststof onderdelen op basis van het type polymeer; het gebruik van halogeenvrij materiaal voor de kunststof standaard en behuizing; het aanbrengen van het logo ‘Bevat cadmium’ of ‘Bevat geen cadmium’; en het verstrekken van de handleiding End-of-Life’, met informatie over ontmanteling. OMRON-producten die binnen het toepassingsgebied van de verordening vallen, voldoen aan deze vereisten.

Raadpleeg onze pagina Ecodesign-richtlijn om de efficiëntiegegevens te downloaden en meer te weten te komen over de producten die onder de richtlijn vallen.

www.omron.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers