www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

OHV100 en OHV200: lezen codes voor 1D en 2D in pc's, smartphones en tablets

Voor onderdelendetectie en goederentoewijzing zijn draagbare scanners voor 1D en 2D een onmisbaar instrument bij de dagelijkse industriële activiteiten. Cruciaal in termen van efficiëntie zijn daarbij goede leesprestaties, gebruiksgemak en extra functies, die het werk van de gebruiker er makkelijker op maken. Deze functies betreffen flexibele opties voor het aanpassen van de draagbare scanner aan specifieke toepassingen en aansluiting op smartphones en tablet pc's.

OHV100 en OHV200: lezen codes voor 1D en 2D in pc's, smartphones en tablets
Foto: Veilig lezen op reflecterende oppervlakken met de OHV100 en OHV200 draagbare scanners.

De nieuwe OHV100 en OHV200 draagbare scanners van Pepperl + Fuchs onderscheiden zich door uitstekende scanfunctionaliteit en een scala van functionele eigenschappen. Of het nu het gaat om het veilig lezen van codes op reflecterende oppervlakken van bijvoorbeeld metalen en kunststoffen en onderfolie verpakkingen, of het optische waarnemingsmechanisme waarmee de codes snel en zeer nauwkeurig kunnen worden gelezen, de draagbare scanners zijn tot bijna alles in staat wat er door gebruikers van ze verlangd wordt. Met hun hoge resolutie van 1,2 megapixels en het brede werkbereik van 50 - 310 mm, bieden ze gebruikers niet alleen veel ‘werkvrijheid’, maar kunnen ze tevens zowel kleine als grote codes vastleggen met hetzelfde apparaat.
Dit is allemaal te danken aan een gepatenteerde dubbele lens met een gescheiden ‘dichtbij’ en ‘ver weg’ bereik. Met de functionaliteit van de Vision Configurator parametreringsoftware, is de gebruiker in staat om een perfecte integratie van apparaten in de applicatie te realiseren. Zo kunnen bijvoorbeeld alle beschikbare parameters worden aangepast, sets van parameters worden beheerd, output reeksen worden geformatteerd en applicatiespecifieke controlecodes worden gecreëerd. De draagbare scanners van de OHV serie bevatten een Java Script licentie, waarmee zelfs intelligente gebruikerspecifieke functies kunnen worden uitgevoerd. Ingebouwd in een robuuste behuizing met de hoge beschermingsklasse IP 65 of IP 54, zijn de draagbare scanners optimaal uitgerust voor zware industriële omstandigheden.

Om de gegevens te downloaden in het computersysteem, wordt bij de OHV100 een USB of een RS232-interface gebruikt, terwijl de OHV200 beschikt over een draadloze verbinding via Bluetooth, met een detectiebereik van 30 meter. Werken buiten het radiobereik is mogelijk, dankzij het grote geïntegreerde geheugen. De vastgelegde data kunnen later via het laadstation worden overgedragen. Via Bluetooth kunnen data daarna gemakkelijk worden verstuurd naar op IOS gebaseerde smartphones en tablets en direct naar open toepassingen worden verzonden; dit vereist geen extra hardware of software. Omgekeerd ondersteunen de draagbare scanners ook de input van smartphone displays. Andere speciale functies betreffen het vastleggen van codes tijdens beweging en feedback naar gebruikers via een optisch, akoestisch of trilsignaal. Veelgebruikte functies kunnen eenvoudig worden ingesteld via één van de vrij programmeerbare toetsen. De OHV200 is verkrijgbaar in twee versies - met en zonder handgreep; de laatste is bij uitstek geschikt om in de broekzak te worden gedragen en voor mobiel gebruik.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
PEPPERL+FUCHS: Betrouwbare inclinatiemeting
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
100% veilige X-As Positionering

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers