www.technologieenindustrie.com
Hyundai construction News

Eerste wiellader type HL970A opgenomen in het machinepark van Poullard

Stéphane Poullard, president van het gelijknamige bedrijf, leidt het familiebedrijf dat in 1979 werd opgericht door zijn vader, Alain Poullard.

Eerste wiellader type HL970A opgenomen in het machinepark van Poullard

Het is gevestigd in Lèves, departement Eure-et-Loir (28), op enkele kilometers van Chartres (28). Het bedrijf dat gespecialiseerd is in grondverzet, infrastructurele werken en sloopwerkzaamheden, heeft zojuist zijn eerste machine van het merk Hyundai gekocht. Het gaat om een wiellader type HL970A, geleverd door de regionale dealer Inter Locations Matériels.

"Mijn vader Alain Poullard heeft het bedrijf Poullard eind jaren '70 opgericht. Wij zijn gevestigd aan de rand van Chartres en zijn gespecialiseerd in landschapsaanleg, sloopwerkzaamheden, wegenbouw en infrastructurele werken. Mijn vader is destijds alleen begonnen. Hij verhuurde veel materieel voor bedrijven zoals Colas en is geleidelijk aan bouwprojecten gaan doen, die in de loop der jaren en met het groeien van het bedrijf steeds grootschaliger werden", aldus Stéphane Poullard, die het bedrijf tegenwoordig leidt.

"Zelf ben ik in 2000 voltijds bij het bedrijf komen werken, eerst als chef bouwplaats en later als werkbegeleider. In dat jaar hadden we ongeveer tien medewerkers. Vandaag de dag heeft SAS Poullard 25 medewerkers en een omzet van 4,3 miljoen euro", licht de 43-jarige Poullard toe. De bedrijfsactiviteiten vinden hoofdzakelijk plaats binnen de regio Eure-et-Loire (28), en in mindere mate in Yvelines (78) en Essonne (91). "We voeren daarmee opdrachten uit binnen een straal van 40 à 50 kilometer rondom ons bedrijf, maar we proberen de reistijd tot maximaal een uur te beperken", verduidelijkt hij.

Door de jaren heen hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan. In 2005 heeft het bedrijf een recyclinglocatie geopend, genaamd Granudem. De locatie bevindt zich in Chartres-Poisvilliers en wordt geleid door Aline Poullard. In 2014 zag Chartres Amiante het levenslicht, een bedrijf dat gespecialiseerd is in asbestverwijdering, loodverwijdering, rioolreiniging onder hoge druk en stofafzuiging.

Voor al deze verschillende activiteiten gebruikt Stéphane Poullard diverse machines (breker, bak, enz.) van uiteenlopende merken. Problemen met de vorige wiellader hebben hem doen beslissen om te investeren in een Hyundai wiellader HL970A, geleverd door Inter Locations Matériels. "Jaarrond huur ik veel materieel bij Franck Hoyau van Inter Locations Matériels, die ik al meer dan twintig jaar ken. Toen ik mij oriënteerde op de aankoop van een nieuwe machine, was het voor mij een logische stap om hem te benaderen. Bovendien werd mij de gelegenheid geboden om in het Belgische Tessenderlo een aantal machines uit te proberen, wat mij enorm hielp bij het nemen van een dergelijke beslissing, ", aldus Stéphane Poullard.

De Hyundai wiellader HL970A werd begin dit jaar geleverd en heeft zijn nieuwe eigenaar inmiddels voor zich weten te winnen. "Wat ik nog het mooiste vond, was het AAVM-systeem van Hyundai, dat voor een zicht van 360 graden rondom de machine zorgt. Veiligheid is echt een sterk punt van deze machine en dat is voor mij ook van groot belang. De machine wordt hoofdzakelijk ingezet op de recyclinglocatie en is ook uitgerust met een weeginrichting en met een bak van 4500 liter. Beide zijn ideaal voor mijn specifieke toepassing", verduidelijkt hij.

De HL970A
De wiellader HL970A maakt deel uit van de A-serie: een nieuwe generatie bouwmachines die voldoet aan de Europese emissienormen Stage V. De machine is ontworpen voor jarenlange robuustheid en betrouwbaarheid, wat zorgt voor lagere exploitatiekosten en een hogere productiviteit.

De wiellader heeft een bedrijfsgewicht van 24.200 kg, en is uitgerust met een Cummins motor type L9/EU Stage V, goed voor een vermogen van 325 pk (242 kW) bij 2100 tpm. De bakinhoud bedraagt 4,20 m3 (opgehoopt) of 3,60 m3 (afgestreken). De graafkracht van de bak bedraagt 21.715 kg

Ongeëvenaard comfort
"Het comfort is een belangrijk punt bij dit model. Veel operators van zwaar materieel maken lange dagen. Het is dus van groot belang dat zij zich prettig voelen in hun machine, ook om de uitvaltijd te beperken. Er gaat dus niets boven een ruimtelijke en comfortabele cabine! Dit merk heeft dat goed begrepen", aldus de directeur.

Met dit model biedt Hyundai de operator een uitzonderlijk comfort. Zoals alle laders van de HL-serie, biedt de HL970A een grote comfortabele stoel die standaard is uitgerust met luchtvering en stoelverwarming. De stoel en de armsteun zijn volledig verstelbaar. Het dashboard is optimaal uitgevoerd zodat alle informatie tijdens de werkzaamheden gemakkelijk, snel en comfortabel is uit te lezen. Het intuïtieve touchscreen zorgt voor een uitstekende leesbaarheid.

www.hyundai-ce.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers