www.technologieenindustrie.com
Stauff News

STAUFF buiskoppeling met uitgebreid drukbereik

Uitdaging: zwaar transport.

STAUFF buiskoppeling met uitgebreid drukbereik
De QRC-STAUFF schroefkoppelingen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen zeer hoge statische en dynamische drukbelastingen, zelfs in ongekoppelde toestand.

Bouw- en landbouwmachines, mijnbouwuitrusting, brugelementen of windturbines – in veel industrieën moeten steeds grotere lasten met een gewicht van enkele honderden tot enkele duizenden tonnen worden vervoerd. Hier worden zware transportmodules (Self-Propelled Modular Transporters SPMT's) gebruikt. Zoals de naam al zegt, werkt dit als volgt: afzonderlijk aangedreven modules worden aan elkaar gekoppeld om krachtige transportvoertuigen te vormen, waarvan de mogelijke effectieve belastingen in principe naar boven toe onbegrensd zijn.

De essentiële functies van de externe powerpacks die worden gebruikt om de afzonderlijke modules aan te drijven, worden hydraulisch uitgevoerd en geregeld. Naarmate de prestaties van de transporteenheden toenemen, nemen ook de vereiste systeemdrukken in de hydraulische leidingen toe, die met schroefkoppelingen zowel veilig als flexibel worden verbonden.

Nominale breedte DN 19 beschikbaar voor drukbelastingen tot 420 bar
Met dit in het achterhoofd heeft STAUFF als wereldmarktleider voor buiskoppelingen zijn assortiment QRC-RH schroefkoppelingen successievelijk herzien. In het verleden werd het toelaatbare drukbereik voor de nominale breedten DN 10, 12, 16 en 25 al verhoogd van 350 naar 420 bar (in gekoppelde en ongekoppelde toestand). Nu kunnen de koppelingen met de nominale breedte DN 19 ook worden gebruikt bij drukbelastingen tot 420 bar. De nieuwe versie van de QRC-RH 19 bereikt een maximaal nominaal debiet van 200 l/min. Hiermee is de herziening van het programma voltooid.

In tegenstelling tot andere koppelingstypen zijn de QRC-RH schroefkoppelingen ontworpen om permanent bestand te zijn tegen zeer hoge statische en dynamische drukbelastingen, zelfs in ongekoppelde toestand. De serie is ontworpen om aan beide zijden af te sluiten met vlakdichtende klepstoters. Deze functie vormt de voorwaarde voor de mogelijkheid van integratie van SPMT-modules in het hydraulische circuit in elke combinatie en zonder extra afsluiters.


STAUFF buiskoppeling met uitgebreid drukbereik
De buiskoppelingen uit de serie QRC-RH van STAUFF zijn speciaal ontwikkeld voor het aansluiten van zware transportmodules op het hydraulische powerpack.

Zeker onder de meest extreme omstandigheden
De koppelingen worden verbonden door de schroefhuls op de koppelingsstekker (losse helft) op de buitenschroefdraad van de koppelingsmof (vaste helft) te schroeven. Beide koppelingshelften worden tot aan de aanslag aan elkaar geschroefd. Een contramoer zorgt ervoor dat de koppelingsmof stevig in een scheidingswand wordt geïnstalleerd. Aan de eis van een lange levensduur onder vaak ongunstige omgevingsomstandigheden wordt onder meer voldaan door de hoogwaardige anticorrosiecoating op zink-nikkelbasis. Met dit eigenschappenprofiel openen de buiskoppelingen uit de serie QRC-RH naast de zware transportmodules ook andere toepassingsgebieden, bijv. in de diepboortechniek.

www.stauff.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers