www.technologieenindustrie.com
Conrad News

FREQUENTIEOMVORMER VOOR AUTOMATISERINGSOPLOSSINGEN

Conrad neemt frequentieomvormer i510 van Lenze op in het productaanbod Automatisering & Pneumatiek.

FREQUENTIEOMVORMER VOOR AUTOMATISERINGSOPLOSSINGEN

Dankzij de modulaire opbouw van frequentieomvormer i510 van Lenze zijn er tal van productconfiguaties mogelijk, precies zoals de desbetreffende machine vereist. Het apparaat is geschikt voor toepassingen op het gebied van pompen en ventilatoren en transport-, rij-, wikkel-, vorm-, werktuig- en hefaandrijvingen.

Oldenzaal, juli 2021. In veel automatiseringstoepassingen zijn frequentieomvormers de essentiële componenten voor het regelen van machinebewegingen. Ze worden daarom vaak beschouwd als echte meesters in het besturen en regelen van motoren. Als de gewenste omvormers ook nog eens schaalbaar zijn, zoals die van fabrikant Lenze, en ze gebruikers altijd de juiste prestatiekenmerken bieden voor enkel- en meerassige bewegingen op basis van snelheid, koppel of positie, dan is dat reden genoeg voor een plaats in het assortiment Automatisering & Pneumatiek op het Conrad Sourcing Platform.

Frequentieomvormer i510 van Lenze is optimaal afgestemd op de behoeften van gebruikers. In een industrieel spanningsnet kan het apparaat zowel op een éénfase 230/240 V-netspanning als op een driefase 400 V-netspanning worden aangesloten.

“De frequentieomvormer i510 van Lenze maakt indruk met zijn slanke uitvoering met een breedte vanaf 60 mm en een diepte van 130 mm. De betrouwbare aandrijvingen besparen daarmee ruimte in de schakelkast, waar ze toepassingen mogelijk maken op het gebied van pompen en ventilatoren, transport-, rij-, wikkel-, vorm-, gereedschaps- en hefaandrijvingen”, aldus Manuel Gschwend, Senior Expert Product Manager bij Conrad.

Het modulaire ontwerp van de frequentieomvormer biedt schaalbare functionaliteit zodat er verschillende productconfiguraties mogelijk zijn, precies zoals de desbetreffende machine vereist. Dankzij de U/f-karakteristiekregeling (VFC plus) of de sensorloze vectorregeling (SLVC) is de frequentieomvormer geschikt voor de eenvoudige aansturing van driefasige asynchrone motoren.

Het apparaat heeft verder ook een energiebesparende functie (VFC-Eco), een functie voor gelijkstroomremmen, en rembeheer voor een slijtagearme remcontrole. De S-ramp-functie voor geleidelijk accelereren en vertragen, de schakeling voor herstart van een reeds draaiende motor en de PID-regelaar ronden het scala aan functies af.

Innovatieve interactiemogelijkheden voor ingebruikname in recordtijd. Het apparaat heeft vijf digitale ingangen en een digitale uitgang, en twee analoge ingangen en een analoge uitgang voor besturingsfuncties. Het bevat een ingebouwd relais om een houdrem aan te sturen. De frequentieomvormer is bovendien uitgerust met een CANopen- of Modbus RTU-interface, waarmee deze op het systeem-/machinenetwerk kan worden aangesloten.

Het apparaat behaalt de hoogste rendementswaarden voor omvormers met IE2 volgens EN 50598-2 en zorgt zo voor de laagst mogelijke energiekosten. Het voldoet al aan de efficiëntiewaarden van de toekomstige norm DIN EN 50598-2. Diagnose is mogelijk via toetsenbord, USB of WiFi. Op het Conrad Sourcing Platform zijn behalve de diverse frequentieomvormers ook bijpassende keypads en afschermingaansluitsets van Lenze verkrijgbaar.

www.conrad.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers