www.technologieenindustrie.com
Ingersoll Rand Transport Solutions

Ingersoll Rand Transport Solutions bundelt zijn krachten en focust zich op innovatie voor de de transportmarkt

Compressoren- en pompspecialist Ingersoll Rand introduceert Ingersoll Rand Transport Solutions (IRTS) dat is gericht op de ontwikkeling van compressor- en pompsystemen in en op voertuigen alsmede appendages, meetsystemen en koppelingen voor de brandstoftransportmarkt.

Ingersoll Rand Transport Solutions bundelt zijn krachten en focust zich op innovatie voor de  de transportmarkt

Het nieuwe initiatief volgt op de fusie tussen Ingersoll Rand en Gardner Denver, die in maart 2020 werd afgerond. IRTS zal fungeren als een overkoepelende organisatie voor vier wereldwijd gerespecteerde merken: Gardner Denver Transport Solutions, GHH RAND®, EMCO Wheaton Fuel Systems en TODO. Terwijl de strategische merken hun eigen identiteit en markten zullen behouden, zal IRTS over al deze merken heen gepositioneerd worden waarbij kennis en kunde zal worden gedeeld teneinde op schaal ondersteuning te bieden aan de markt met innovatie en wereldwijde kansen nog beter te benutten.

Paul Pearson, Business Line Director EMEIA en Azië bij Ingersoll Rand Transport Solutions, zei over het nieuwe bedrijf: "IRTS is opgericht om ons bedrijf te helpen zich te focussen op innovatie, met name dankzij de komst van t van alternatieve brandstoffen. De hele industrie maakt een periode van ongekende verandering door nu we migreren van fossiele brandstoffen naar alternatieve energiebronnen. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee voor onze klanten die behoefte hebben aan een partner om hen te loodsen door dit nieuwe landschap."

"Met Gardner Denver Transport Solutions, GHH RAND, EMCO Wheaton en TODO, krijgt IRTS een erfgoed van innovatie tot zijn beschikking. Onze langetermijnstrategie is om deze erfenis verder te beheren en te blijven werken aan het ontwerpen en ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor droge bulk- en vloeistoftransport, elektrische compressorpakketten voor E-Trucks en E-bussen, tankwagenappendages en Dry Break koppelingen die onze klanten helpen bij de uitdagingen waar ze voor staan op het gebied van duurzaamheid en toenemende eisen die in de markt worden gesteld."

IRTS omvat Gardner Denver's oplossingen voor droge bulk- en vloeistoftransport, elektrische compressoren voor E-mobility, EMCO Wheaton's tankwagenuitrustingen, TODO’s DryBreak koppelingen en GHH RAND's bulkcompressoren . Het bedrijf zal zich focussen op het verder innoveren en ontwikkelen van de portfolio's van zijn vier strategische merken, om daarmee zijn klanten te ondersteunen bij het implementeren van duurzamere transportoplossingen.

IRTS is gebouwd op drie cruciale pijlers: innovatie, samenwerking en schaalgrootte. Met de beschikking over de onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten van Ingersoll Rand, met zijn sterke financiële positie en wereldwijde aanwezigheid, zullen naar verwachting de vier strategische merken hun individuele marktaandelen verder vergroten en nauwer samenwerken met zakenpartners om toegesneden technische transportoplossingen te ontwikkelen.

Paul Pearson refereert hierbij naar de groeistrategie van Ingersoll Rand groep waar die van IRTS IRTSnaadloos bij aansluit

Hij legt uit: "Met IRTS hebben we een unieke kans om onze strategische merken te positioneren in de voorhoede van duurzame transportoplossingen. Onze expertise op het gebied van ontwerp en engineering van compressoren speelt bijvoorbeeld nu al een sleutelrol bij het vervoer van miljoenen mensen over de hele wereld. Door de gecombineerde expertise, ervaring en vaardigheden van onze strategische merken kunnen we innovatie verder stimuleren en geavanceerde oplossingen ontwikkelen op voertuigen met alternatieve brandstoffen en daarbij bijdragen aan het verlagen van de lifecyclekosten v en bij te dragen aan een betere duurzaamheid."

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers