www.technologieenindustrie.com
SCHUNK News

ENTHOUSIAST AUTOMATISEREN: GA GEWOON AAN DE SLAG

SCHUNK presenteert dit jaar een veelzijdig aanbod van automatiseringscomponenten voor uitdagende toepassingen op de beurs automatica, die van 22 tot 24 juni 2021 in het nieuwe formaat "automatica sprint" digitaal plaatsvindt. Het programma omvat geoptimaliseerde modules voor een eenvoudige instap in robotautomatisering, highlights voor nieuwe, groeiende markten en drie livestreams over thema's als gerobotiseerde materiaalverwijdering, e-mobility en life science. Geïnteresseerden kunnen gratis toegangscodes aanvragen.

ENTHOUSIAST AUTOMATISEREN: GA GEWOON AAN DE SLAG

"Automatisering verlengt zijn reikwijdte naar alsmaar meer gebieden, en de instap in de automatisering moet zo gemakkelijk mogelijk zijn"
, benadrukt Johannes Ketterer, Executive Vice President Gripping Systems. Zo biedt SCHUNK met nieuwe gereedschappen voor gerobotiseerde materiaalverwijdering nieuwe mogelijkheden zoals geautomatiseerd ontbramen, polijsten en schuren van werkstukken. Deze werkstappen werden tot nu toe meestal handmatig uitgevoerd, omdat het "aanvoelen" en de visuele controle door mensen alleen tegen hoge kosten met geautomatiseerde gereedschappen en robots kon worden uitgevoerd. Bij handmatig uitgevoerde processen horen echter ook veel tijdsverlies en mogelijke gevaren voor de werknemers. Met de robot en SCHUNK-gereedschap kunnen veel bewerkingsstappen worden geautomatiseerd om ze sneller, beter en rendabeler te maken. Robots kunnen het allebei: laden en bewerken In de livestream worden op indrukwekkende wijze de mogelijkheden getoond van het automatiseren van handmatige bewerkingsprocessen.


ENTHOUSIAST AUTOMATISEREN: GA GEWOON AAN DE SLAG
De hechtende ADHESO-grijper is gebaseerd op het principe van adhesie en gebruikt intermoleculaire vanderwaalskrachten voor een delicate handling van uiteenlopende werkstukken.

In een andere livestream bespreekt SCHUNK de "e-mobility", met de focus op de ontwikkeling van elektromobiliteit en elektrische voertuigen, waarin de auto-industrie momenteel veel investeert. In deze livestream wordt het voorbeeld van de innovatieve en onlangs bekroonde grijpertechnologie ADHESO gebruikt en wordt gedemonstreerd hoe brandstofcellen en uiterst gevoelige accufolies voorzichtig en residuvrij worden gehanteerd. Bovendien worden de direct aangedreven, uiterst precieze lineaire assen en grijpers van SCHUNK gebruikt voor de precieze hogesnelheidsmontage van haarspeldstatoren.


ENTHOUSIAST AUTOMATISEREN: GA GEWOON AAN DE SLAG
De grijper MPG-plus met beschermkap is bijzonder geschikt voor de handling van werkstukken in de levensmiddelenindustrie, farmaceutische en medische industrie.

Ook als ervaren en betrouwbare partner van de life science-industrie zet SCHUNK maatstaven op het gebied van automatisering. Deze industrie ontwikkelt zich razendsnel en produceert voortdurend nieuwe productieprocessen, medisch-technische producten en geneesmiddelen. Met een wereldwijd distributienetwerk en kennis van toepassingen op bijna elk vlak van life science, biedt SCHUNK op maat gemaakte oplossingen en een uitgebreide productportfolio aan installatiefabrikanten en automatiseringsspecialisten. Het productassortiment omvat de beproefde grijper MPG-plus voor kleine onderdelen, die veel wordt gebruikt bij de productie van medische componenten. Deze is gecertificeerd voor cleanrooms en standaard uitgerust met smering conform H1. De grijperversie met beschermkap is een krachtige grijper die geschikt is voor toepassingen tot beschermingsklasse IP 54. Met slimme grijpers zoals de SCHUNK EGI-grijper voor kleine onderdelen, kunnen gebruikers in de medische productie en precieze laboratoriumtechnieken een hoge mate van flexibiliteit behalen. Tijdens de livestream wordt duidelijk dat deze duurzame, hoogwaardige producten met hun uitgebreide accessoires en verschillende opties zich sterk gevestigd hebben in de veeleisende en uiteenlopende assemblage- en handlingtoepassingen in de medische technologie, laboratoriumtechnologie, en farmaceutische en cosmetica-industrie.


ENTHOUSIAST AUTOMATISEREN: GA GEWOON AAN DE SLAG
SCHUNK vereenvoudigt de instap in lichtgewicht robotica door Plug & Work-portfolio's aan te bieden voor cobots van Doosan Robotics, Techman Robot en Universal Robots.

"Dankzij onze uitgebreide knowhow over toepassingen zijn we automatiseringspartners op zowel traditionele als nieuwe markten",
merkt Johannes Ketterer op. "De gebruikers profiteren van de snelle en eenvoudige uitvoering van automatiseringstaken en van efficiënte en rendabele processen. Op de automatica sprint 2021 kunt u met eigen ogen zien hoe we de afgelopen maanden nieuwe technologieën en digitalisering succesvol en snel hebben doorgezet."

www.schunk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers