www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus X-gateway familie geüpgradet om networking in de industrie nog makkelijker te maken

Anybus X-gateways worden gebruikt in duizenden industriële toepassingen over de hele wereld om communicatie tussen twee industriële netwerken (veldbus of Industrial Ethernet) mogelijk te maken. Met de introductie door HMS Industrial Networks van een nieuwe versie van de Anybus X-gateways, ontworpen voor de toekomst van de automatiseringsindustrie, zijn deze populaire ‘netwerk translators’ nu up-to-date. De nieuwe versie bevat een aantal nieuwe functies, maar is volledig backwards compatibel in de zin dat bestaande gebruikers probleemloos kunnen upgraden naar de nieuwe release.

Anybus X-gateway familie geüpgradet om networking in de industrie nog makkelijker te maken
USB-interface en nieuwe configuratiesoftware
De nieuwe X-gateway wordt geleverd met een USB interface, zodat gebruikers de gateway makkelijk op een pc kunnen aansluiten en de netwerkcommunicatie via de Windows-based tool ‘Anybus Configuration Manager’ kunnen configureren. Programmeren is niet nodig.

Nieuw ontwerp voor eenvoudiger installatie
De nieuwe behuizing met rechtop staand ontwerp vereist minder rack ruimte en zorgt voor eenvoudiger installatie in de schakelkast. Het flexibele ontwerp maakt tevens montage aan de zijkant (plat) mogelijk, overeenkomstig de vorige versie van de X-gateway. Bovendien biedt de X-gateway nu een nog lager energieverbruik.

Focus op Ethernet
Als onderdeel van de nieuwe release, introduceert HMS connectiviteit met CC-Link IE Field bij de X-gateway familie. Daarnaast is een aantal van de industriële Ethernet versies nu ook uitgerust met geïntegreerde dual-port Ethernet interfaces met een geïntegreerde schakelaar, waardoor externe schakelaars niet langer nodig zijn.

Systeemintegratie wordt makkelijker
“Deze nieuwe versie van de Anybus X-gateway voorziet machinebouwers, system integrators, OEM's en eindgebruikers van een moderne communicatie gateway, die heel gemakkelijk in het gebruik is als het gaat om configuratie en integratie,” aldus Markus Bladh, Product Manager bij HMS. “De X-gateway productfamilie is een bewezen en betrouwbare oplossing, die reeds in duizenden industriële automatiseringssystemen wordt toegepast. Voor deze bestaande gebruikers heeft HMS gezorgd voor backwards compatibiliteit in hun industriële automatiseringssystemen - met behoud van dezelfde hoge prestaties, betrouwbaarheid en lage wachttijden.”

Wat is een X-gateway?
Anybus X-gateways helpen system integrators om twee netwerken met elkaar te verbinden, waardoor een consistente informatiestroom door de gehele fabriek mogelijk wordt. In huidige industriële installaties is een veel voorkomend probleem dat er vaak meerdere besturingssystemen en industriële netwerken bestaan. Bij de meeste nieuwe fabrieksmoderniseringen moet Fieldbus geïntegreerd worden met Industrial Ethernet. Het koppelen van deze gelijksoortige of ongelijksoortige systemen en netwerken kan een uitdaging zijn. Met meer dan honderd individuele Master/Slave en Slave/Slave versies, zorgen Anybus X-gateways ervoor dat gebruikers vrijwel elke mogelijke combinatie van industriële netwerken kunnen aansluiten.
Anybus X-gateway familie geüpgradet om networking in de industrie nog makkelijker te maken
Anybus X-gateway familie geüpgradet om networking in de industrie nog makkelijker te maken

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers