www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

SK180E: intelligente IP69K aandrijvingen voor pompen en transportbanden voor de sectoren chemie, farma en voeding

NORD DRIVESYSTEMS levert efficiënte aandrijvingen met dynamische snelheidsregeling en automatische proces voor toepassingen die een regelmatige reiniging met hogedrukreinigers vereisen. Ontwikkelt voor applicaties die strikte hygiëne-eisen kennen en een beschermingsgraad IP66/IP69K met gladde motoren hebben met een frequentieomvormer geschikt voor 0,37 – 1,1 kW . Vaak voorkomende toepassingen zijn transportbanden, pompen, mixers en roerwerken. Sensordata zoals druk en debietwaarden kunnen direct teruggekoppeld worden naar de aandrijving, waardoor deze zich automatisch kan aanpassen aan de op dat moment geldende eisen. Als de aandrijving frequent onder deellast draait, beperkt een automatisch energiebesparende functie aanzienlijk de operationele kosten. Bij gebruik bij een transportband kunnen ook lichtschakelaars gebruikt worden voor een contactloze werking. Verder reduceert een langzame aanloop het startkoppel waardoor er minder belasting optreedt voor de mechanische onderdelen en de goederen op de transportband.

SK180E: intelligente IP69K aandrijvingen voor pompen en transportbanden voor de sectoren chemie, farma en voeding

Afbeelding: De geïntegreerde aandrijftechniek van NORD DRIVESYSTEMS weerstaat de intensieve reiniging in de procesindustrie :  de SK 180E met frequentieregelaar heeft een softstart , een nauwkeurige snelheidscontrole en beschermingsgraad IP66/IP69K

De aandrijvingen kunnen hoge temperatuurschommelingen aan en zijn geschikt voor omgevingstemperaturen van -25°C  tot +50° C. Het type SK 180E aandrijving  wordt in een robuuste gegoten aluminium behuizing geleverd die een  impact tot 7J absorbeert.

De koelvinnen zijn bijzonder glad en gemakkelijk te reinigen.  Omdat de SK 180E voldoet aan de ´C1 radio interference suppression´ en een ontladingsstroom heeft die duidelijk onder het marktgemiddelde ligt, werkt hij zelfs op huishoudelijke stopcontacten.

NORD produceert ook een bijhorende serie motorreductoren met glad oppervlak en een groot vermogensdichtheid.  De volledige comptabiliteit van alle componenten laat toe om het uitgaand toerental en koppel in te stellen volgens de eisen van de applicatie.  De optionele oppervlaktebehandeling met nsd tupH voorziet de aluminium aandrijvingen met glad oppervlak van een corrosieresistentie die vergelijkbaar is met die van roestvrij stalen aandrijvingen, zonder nadelen als krassen of afbladderende verf. Tegelijkertijd zijn de aandrijvingen veel lichter en hebben ze betere thermische eigenschappen dan aandrijvingen in roestvast staal. De door NORD ontwikkelde behandeling voldoet aan de vereisten van de  FDA Title 21 CFR 175.300. Dankzij deze geïntegreerde aandrijvingen  is inbedrijfstelling en bediening zeer gebruiksvriendelijk, ook voor toepassingen met meerdere  aandrijvingen in een grote ruimte. NORD levert complete systemen met de door de klant  opgegeven parameters en met de vereiste communicatie-interfaces.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers