www.technologieenindustrie.com
Flamco News

MeiFlow L-pompgroepen met dubbele pompen

Voor een maximale zekerheid van warmtelevering.

MeiFlow L-pompgroepen met dubbele pompen

Een redundante voorziening garandeert de betrouwbaarheid overal waar cruciale infrastructuren van verwarmingsenergie moeten worden voorzien. Flamco voorziet nu in deze behoefte door het productassortiment van de MeiFlow L-pompgroepen voor de high-performance serie uit te breiden met versies met dubbele pompen. De reden: voorkomen is beter dan genezen!

Elke installateur kan u er het een en ander over vertellen: uitgerekend tijdens de winter, wanneer een betrouwbare werking van de verwarming het belangrijkst is, treden de meeste storingen op - in de winter maakt het systeem immers de meeste uren en is de kans op defecten statistisch hoger is dan in de zomer, wanneer de verwarming mogelijk helemaal niet wordt gebruikt.

Deze grote ergernis voor de bewoners van een huis kan elders ernstige gevolgen hebben, bijvoorbeeld wanneer hele appartementencomplexen of cruciale infrastructuur zoals ziekenhuizen of verpleeghuizen worden getroffen.

Met de nieuwe MeiFlow L-pompgroep als in de dubbele pompversie kan nu aanvoer-redundantie en dus leveringszekerheid worden gerealiseerd. Als de ene pomp om wat voor reden dan ook uitvalt, neemt de tweede het over. De netbeheerders winnen zo belangrijke tijd om reparaties te regelen of vervangende producten aan te schaffen.


MeiFlow L-pompgroepen met dubbele pompen

High performance ontwerp
"Dankzij hun vermogensbereik van meer dan 100 kW zijn de MeiFlow L-pompgroepen met name geschikt voor commerciële toepassingen en openbare voorzieningen waar de gevolgen van een mogelijke pompstoring bijzonder ernstig zijn en leveringszekerheid dus zeer belangrijk is," aldus Christian Kirchhoff , Product Manager bij Flamco.

In totaal zijn er nu 12 verschillende productvarianten met dubbele pompen beschikbaar, zowel voor indirecte als directe verwarmingscircuits en voor uitgangsvermogens met nominale diameters van DN 40 tot DN 65. De pompen zijn hoogwaardige modellen van WILO.

Bovendien profiteren klanten bij de versies met dubbele pompen van alle voordelen van de MeiFlow L-pompgroepen: een vul- en aftapkraan en extra 1/2'' aansluitingen verhogen de flexibiliteit bij de installatie. De pompgroepen zijn compatibel met het systeem met grote verdelers van Flamco.

De voor de installatie vereiste BigFixLock-connectoren zijn bij de levering inbegrepen. Hierdoor kan de pompgroep, in tegenstelling tot flens- en lasverbindingen, ruimtebesparend worden geïnstalleerd en wordt thermische uitzetting gecompenseerd.

Dankzij de techniek voor snelle aansluiting is de montage tijdbesparend en eenvoudig, omdat er geen speciaal gereedschap nodig is. Tevens kunnen de pompgroepen projectspecifiek worden geconfigureerd, bijvoorbeeld met een actuator en een inbouwstuk voor een meter.

www.flamcogroup.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers