www.technologieenindustrie.com
Steute

Nieuwe RF BF 74: geen kabels, geen batterijen

Nieuwe draadloze schakelaars, veelzijdig dankzij hun modulaire ontwerp

Nieuwe RF BF 74: geen kabels, geen batterijen
Productfoto: Schakelapparatuur RF BF 74.

Op de Hannover Messe 2014 presenteerde de business unit Wireless van steute een nieuwe serie schakelaars op basis van draadloze technologie. De nieuwe RF-BF 74 schakelaars hebben een volledig modulair ontwerp. Schakelelementen en verschillend gekleurde typen drukknop beschermkappen met opschrift, kunnen allemaal worden gecombineerd met diverse drukknoppen, sleutelschakelaars en tuimelschakelaars. Gebruikers kunnen kiezen uit behuizingen voor een, twee of drie schakelaars. Als meer dan drie schakelelementen vereist zijn, zijn ook grotere behuizingen leverbaar.

Deze verschillende mogelijkheden zorgen voor flexibiliteit binnen de industrie en de gebouwautomatisering. En dat alles zonder de noodzaak van voedingskabels, signaalleidingen of batterijen.

Schakelsignalen worden doorgegeven op 868 of 915 MHz via de beproefde en geteste sWave technologie, die steute heeft ontwikkeld. Deze technologie staat garant voor een hoge transmissiebetrouwbaarheid en voor een bereik tot 60 meter binnenshuis en tot 700 meter buitenshuis. De voeding wordt geleverd door een generator die opnieuw is verbeterd en verkleind. Hij zet de kinetische energie die vrijkomt bij het aandrijven van de zuiger om in elektrische energie. Hierdoor kunnen gebruikers genieten van alle voordelen van draadloze technologie, zonder zich zorgen te hoeven maken over het opladen van accu’s of operationele status.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers