www.technologieenindustrie.com
Kuka News

DE KR CYBERTECH NANO ARC VERSNELT HET TEMPO VAN DE GEAUTOMATISEERDE PRODUCTIE

Als onderdeel van de nieuwe generatie van de KR CYBERTECH nano-serie presenteert KUKA de specialisten voor baantoepassingen zoals booglassen, lijmen of het aanbrengen van afdichtingsmiddel: de KR CYBERTECH nano ARC-familie. In de low payload categorie leveren de robots maximaal vermogen bij minimale kosten.

DE KR CYBERTECH NANO ARC VERSNELT HET TEMPO VAN DE GEAUTOMATISEERDE PRODUCTIE

De productfamilie KR CYBERTECH nano ARC zet nieuwe maatstaven: De nieuwe robotgeneratie van KUKA is uitermate wendbaar, extreem snel en nog preciezer bij continue toepassingen dan zijn voorgangers. De verbeterde KUKA Hollow-Wrist-hand – een 50 millimeter holle-ashand – vermindert de beweging van de hoofdas waardoor korte cyclustijden gecombineerd worden met uiterste precisie in de bewegingen. Zo hebben de nieuwe hollow-wrist-robots van KUKA zelfs bij hoge snelheden een herhalingsnauwkeurigheid van 0,04 millimeter. Dat zorgt ervoor dat KR CYBERTECH nano ARC hollow-wrist robots echte experts zijn voor toepassingen waarbij uiterste precisie en baannauwkeurigheid van belang zijn – bijvoorbeeld bij booglassen en het aanbrengen van lijm of afdichtingsmiddelen.

Weinig onderhoud nodig in de low payload categorie

Deze serie kenmerkt zich door lange levensduur en de lage onderhoudsvereisten in de low payload categorie. Voor gebruikers dalen de totale bedrijfskosten (Total Cost of Ownership, afgekort: TCO) tot een minimum. Hiertoe behoren ook lage bedrijfskosten dankzij hoogste beschikbaarheid en lager energieverbruik in vergelijking met zijn voorganger. Naast de aandrijf- en besturingstechniek zijn ook de service- en onderhoudskosten geoptimaliseerd. Zo zijn afzonderlijke assen bijvoorbeeld compleet onderhoudsvrij en reserveonderdelen zijn maar liefst 25 jaar beschikbaar.

Kleine footprint, grote waaier aan mogelijkheden

Door de kleine voetafdruk en de diverse installatiemogelijkheden zijn de hollow wrist robots ook geschikt voor compacte cellen bij complexe taken en in uitdagende producties. Extra flexibiliteit wordt geboden door het K-PIPE-ES energievoorzieningsconcept die KUKA klanten reeds kennen van bij de high payload categorierobots. De scheiding van de systeem- en applicatiebekabeling maakt de integratie in de productieomgeving nog eenvoudiger en de uitrusting van het energievoorzieningssysteem flexibeler. Extra assen en de nieuwe draaitafels kunnen nu nog eenvoudiger aan de configuratie worden toegevoegd.


DE KR CYBERTECH NANO ARC VERSNELT HET TEMPO VAN DE GEAUTOMATISEERDE PRODUCTIE

Welkom in de familie

De KR CYBERTECH nano-serie van de nieuwste editie omvat naast de hollow wrist robots van de KR CYBERTECH nano ARC-familie (focus op ARC) ook in-line wrist varianten (focus op handling, ook geschikt voor baantoepassingen). Door de digitale KUKA.Motion-modes kunnen de prestaties van de robots via de robotsturing aan verschillende taken worden aangepast – bijvoorbeeld de „Dynamic Mode“ voor nog meer dynamiek bij gereduceerde tak- en cyclustijden. De „Path Mode“ is bij de hollow wrist robots zelfs standaard, samen met een zogenaamde absoluut accurate kalibratie voor toepassingsgerelateerde optimale baanverplaatsing. Beide opties zijn ook voor de in-line wrist robots beschikbaar.

Hoge baannauwkeurigheid: beste resultaten meteen vanaf de start

„We hebben de serie heel gericht voor de nieuwste robotsturing KR C5 van KUKA ontwikkeld. Deze benut alle mogelijkheden van ons nieuwe, totale systeem“, aldus Markus Hollfelder-Asam, portfoliomanager bij KUKA. „De integratie van de KR CYBERTECH nano is voor ondernemingen dankzij uniforme montagevlakken van het toebehoren en identieke footprint van de voorganger heel eenvoudig.“

De productserie beschikt bovendien over standaard bescherming tegen stof en water conform IP 54 voor de holliw wrist robot en zelfs IP 65/67 (Hoofdassen/handassen) voor de in-line wrist robots.

"Voor welke taak u de KR CYBERTECH nano ARC ook gebruikt, hij levertde beste resultaten en kan door de flexibele KUKA.Motion-modes optimaal worden aangepast."
Markus Hollfelder-Asam, portfolio manager bij KUKA

www.kuka.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers