www.technologieenindustrie.com
CURTISS - WRIGHT

TRITEX II™ AC elektromechanische actuators

Exlar introduceert de serie Tritex II™ elektrische actuators, met vermogens tot 1500 Watt, AC gevoede werking en digitale positioneerbesturing binnen een enkele, ruimtebesparende behuizing. Deze actuators combineren een borstelloze servomotor met roterende dan wel lineaire (output) actuatie, waarbij alle onderdelen zijn geïntegreerd in een compacte, afgedichte behuizing voor veeleisende omgevingen. Met hun ingebouwde mechanische omzetters, omzeilen de Tritex II actuators de noodzaak van een conventionele kogelomloopspindel of vertragingskast - alle vereiste positioneerbesturing- en vermogenselektronica is in de actuator zelf aangebracht en biedt zo een complete systeemoplossing. Dit ontwerp elimineert bovendien het ongemak en de kosten van een externe servoregelaar en feeedbackbekabeling, die in servosystemen vaak nodig zijn.

TRITEX II™ AC elektromechanische actuators
Tritext AC aangedreven lineaire actuator

Het werkgebied van de nieuwe Tritex II actuators loopt van 100 tot 240 VAC, waardoor directe aansluiting op het fabrieksnet mogelijk is. Verbeterde softwarefuncties omvatten 16 programmeerbare indexen, gekoppelde bewegingen en een firmware flash upgrademogelijkheid via de Modbus poort van de actuator. Deze poort, via een RS/485 protocol, zorgt voor volledige besturing, programmering en bewaking van alle aspecten van de Tritex II actuator als deze een applicatie uitvoert. De geplande communicatieopties omvatten Modbus, Ethernet/IPTM, HART, Modbus TCP/IP, CANopen, en CAN J1939 protocollen.

TRITEX II™ AC elektromechanische actuators

Tritext AC rotatieve actuator

De Tritex II actuator heeft ruim voldoende I/O capaciteit: 8 digitale ingangen, 4 digitale uitgangen, plus een analoge ingang en uitgang. Terugkoppelingkeuzes omvatten analoog hall effect (standaard), incrementele encoders voor hogere positioneerresolutie en een absolute feedback optie, die ervoor zorgt dat het doorlopen van procedures na stroomuitval niet meer nodig is. Het nieuwe ontwerp van de Tritex II biedt uitstekende connectiviteit met interne aansluitklemmen die toegankelijk zijn via het afneembare deksel van de actuator. Tritex II biedt ook een voorziening voor imperiale of metrische schroefdraadpoorten voor kabelwartels, optionele M23/M16 aansluitingen voor voeding en I/O, met een M8-connector voor de RS485 poort.

De Tritex II lineaire actuators hebben hetzelfde model als hydraulische en pneumatische actuators en faciliteren een eenvoudige, volledig elektrische retrofit in voorheen hydraulische en pneumatische toepassingen. Ze zijn verkrijgbaar met uiteenlopende bevestigingsmogelijkheden (metrisch of imperiaal), zoals met voorflens, gaffelbevestiging, zijmontage, steunbevestiging, verlengde trekstang en achterste flens.

Tritex II actuators zijn verkrijgbaar in standaard IEC metrische afmetingen. Direct drive units, alsmede units met geïntegreerde planetaire vertragingskast, zorgen voor compacte, krachtige oplossingen voor de meeste roterende toepassingen. Aangepaste montage en opties voor zowel roterende als lineaire aandrijvingen zijn leverbaar voor een brede range van installatie-eisen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers