www.technologieenindustrie.com
CIAT

HEE versie van POWERCIAT2

CIAT’s milieuvriendelijk ontworpen POWERCIAT2 waterkoelaggregaat, voor koelcapaciteiten, variërend van 610 tot 1350 kW, is nu beschikbaar in een High Energy Efficiency (HEE) uitvoering. Dankzij de nieuwste generatie componenten, en met name de integratie van een micro-channel batterij en een nieuwe hoogrendement verdamper van CIAT, is de POWERCIAT2 HEE gemiddeld 10% energiezuiniger dan het standaard model. Het bereikt de hoogst mogelijke energierating, klasse A, met een gemiddelde EER van 3.15 en een uitzonderlijk seizoenrendement, wat blijkt uit een gemiddelde ESEER van 4.1. De veelzijdige POWERCIAT2 HEE is speciaal ontworpen voor de airconditioning van grote gebouwen, zoals hotels, kantoren, winkelcentra en industriële installaties.

HEE versie van POWERCIAT2
installaties.POWERCIAT2 HEE is een reeks van 10 nieuwe waterkoelaggregaten die het standaard programma verbreden en een koelcapaciteit van 600 tot 1160 kW leveren.

Om de energie-efficiency te verbeteren, hebben de teams van CIAT de standaardversie van POWERCIAT2 geupgrade, het warmteoverdrachtsgebied van de batterijen en verdamper geoptimaliseerd, en de laatste generatie schroefcompressoren met zeer laag energieverbruik toegevoegd. Het resultaat is een unit met een verbeterde verhouding tussen koelcapaciteit en energie-input, die hem een bijzonder hoge energie-efficiency geeft.

Naast het lage stroomverbruik, beschikt de POWERCIAT2 HEE over dezelfde innovaties en capaciteiten als de standaard versie, met de beste verhouding van koelmiddel- tot energieverbruik op de markt (7 kW koeling/kg R134a). De POWERCIAT2 HEE is momenteel het enige waterkoelaggregaat dat een micro-channel batterij en shell en tube droge expansie verdampertechnologie combineert. Hij is ontworpen op basis van ecologische ontwerpprincipes om de invloed op het milieu gedurende de gehele levenscyclus te minimaliseren.

Vergeleken met de vorige generatie waterkoelaggregaten, is de belangrijkste technische innovatie van de POWERCIAT2 HEE de volledig in aluminium uitgevoerde micro-channel batterij en de vele voordelen die dit biedt: 45% minder koelmiddel, 20% lichtere machines (waardoor gemakkelijker te hanteren, te vervoeren en ter plekke te installeren) en een 20% kleinere CO2 footprint. Hij is ook gemakkelijk te onderhouden. De stijve buitenkant van de spoel kan hogedruk gereinigd worden en zijn volledig aluminium ontwerp voorkomt galvanische stromen tussen verschillende metalen en biedt zo een grotere weerstand tegen corrosie.

De POWERCIAT2 HEE beschikt ook over COREVA2, een nieuwe shell en tube droge-expansieverdamper waarvoor twee octrooien zijn aangevraagd. De uitzonderlijke prestaties van COREVA2 zorgen voor maximale output, minder koelmiddel en een geoptimaliseerde drukval die het mogelijk maken om een hoge energie-efficiency te realiseren. Deze technologie voldoet perfect aan nieuwe milieu-eisen en aan de strengste Europese normen.

De POWERCIAT2 HEE is verkrijgbaar in drie geluidsniveaus: Standaard, Low Noise en Xtra Low Noise. De Xtra Low Noise versie heeft een geluidsniveau van slechts 63 dB(A) op 10 meter bij 1160 kW. Dit opmerkelijke niveau wordt bereikt dankzij een vermindering van de geluidsniveaus van elke afzonderlijke component. De nieuwste generatie stille ventilatoren past automatisch de luchtstroom aan op basis van de koelingeisen, de compressoren zijn gemonteerd op trillingsdempers en ingebouwd in akoestisch geïsoleerde behuizingen, en de inlaatleidingen zijn voorzien van flexibele koppelingen die trillingoverdracht voorkomen.

De gedeeltelijke warmteterugwinning optie van de POWERCIAT2 HEE maakt het gebruik van restwarmte mogelijk om zo kosteloos warm water te produceren met temperaturen tot 60°C en voldoet daarmee aan de sanitaire warmwaterbehoefte van bijvoorbeeld hotels.

Door de uitzonderlijke prestaties van POWERCIAT2 HEE vormt deze koelmachine het centrale element van het Hysys® POWER systeem, dat zorgt voor de levering van verwarming, koeling en kwaliteitslucht in gebouwen in de tertiaire sector. Voor grootschalige projecten kan dit geoptimaliseerde systeem geïntegreerd worden met een CIAT Energy Pool, de meest geavanceerde oplossing voor milieuregelgeving op het gebied van energieproductie.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers