www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Krachtige Powerlink connectiviteit in de nieuwe Anybus CompactCom 40 serie

Anybus CompactCom 40 serie producten nu uitgerust met Ethernet Powerlink connectiviteit voor industriële apparaten.

Krachtige Powerlink connectiviteit in de nieuwe Anybus CompactCom 40 serie
Powerlink is een industrieel Ethernet netwerk dat is ontwikkeld door het Oostenrijkse automatiseringsbedrijf B&R. Het wordt inmiddels wereldwijd erkend door veel producenten van automatiseringsproducten en -systemen.

Powerlink is één van de eerste netwerken die wordt aangeboden in de nieuwe Anybus CompactCom 40 serie, die in april a.s. wordt uitgebracht. De CompactCom 40 serie maakt zeer snelle en nauwkeurige communicatie mogelijk tussen het host apparaat en Powerlink. Communicatiesnelheid en betrouwbaarheid zijn hierbij belangrijk, omdat Powerlink netwerken vaak worden gebruikt voor veeleisende industriële toepassingen, zoals gesynchroniseerde servoaandrijfsystemen. De CompactCom 40 serie Powerlink producten worden in drie verschillende formats geleverd - chip, brick en module - en zijn alle uitgerust met dezelfde software-interface van het host apparaat. Dit zorgt voor volledige flexibiliteit voor klanten bij het voorbereiden van hun automatiseringsproduct voor CompactCom.

"We beschouwen Powerlink als een belangrijk netwerk in de toekomst, vooral voor apparaten- en machinebouwers die hoog presterende netwerktechnologie nodig hebben, die betrouwbaarheid en snelle dataoverdracht combineert", aldus Leif Malmberg, Product Line Manager bij HMS. "We krijgen uit de hele wereld veel aanvragen voor Powerlink connectiviteit, vooral uit de Centraal-Europese markten. Daarom zijn we nu verheugd dat we Powerlink connectiviteit kunnen aanbieden in onze nieuwste serie van embedded producten. Met de nieuwe Anybus CompactCom 40 serie krijgen apparatenbouwers met een enkel ontwikkelingsproject aansluiting op Powerlink en tevens aansluiting op 19 andere netwerken."

Technische highlights
De Anybus CompactCom 40 serie zorgt voor snelle communicatie tussen het host apparaat en Powerlink – de procesdata latency is minder dan 15 µs, en tot 1500 bytes aan procesdata kan in elke richting worden doorgegeven. De CompactCom 40 serie in chip, brick en module format wordt geleverd met een geïntegreerde Ethernet hub die is ingebouwd in de Anybus NP40 netwerkprocessor en Multiplexing en PollResponseChaining ondersteunt. Het heeft een responstijd van 1 µs (tijd vanaf Pollrequest tot PollResponse) en een synchronisatie jitter van maximaal 1 µs.

Aansluiting op elk netwerk met Anybus
Anybus CompactCom is wereldwijd het meest gebruikte concept voor industriële multi-netwerk connectiviteit. Door de implementatie van Anybus CompactCom, kunnen apparatenbouwers direct aansluiting realiseren op 20 industriële netwerken, waaronder Powerlink, door simpelweg het overeenkomstige Anybus product in te pluggen. Dit opent nieuwe zakelijke kansen voor de apparatenbouwers en vergroot hun markt aanzienlijk.

Wat is Anybus CompactCom?
Anybus CompactCom is een serie industriële netwerkinterfaces die worden geïntegreerd in een industrieel apparaat en aansluiting bieden op verschillende industriële netwerken. CompactCom wordt geleverd in chip, brick of module format, zodat de gebruiker zelf het niveau van integratie kan kiezen. De Anybus CompactCom 30 serie wordt al in miljoenen industriële automatiseringsapparaten toegepast. De nieuwe 40 serie wordt in april 2014 op de markt gebracht.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers