www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

NORD Digital Fair Trade 2021:Ervaar hoogrendement aandrijftechniek van NORD virtueel

Van 12 tot 16 april bouwt NORD DRIVESYSTEMS weer verder aan zijn virtuele aanwezigheid met de NORD Digital Trade Fair 2021 als onderdeel van de Hannover Messe. Op beide platformen geven de aandrijfspecialisten informatie over belangrijk nieuws uit de branche en introduceren ze het nieuwe hoogrendement aandrijfprogramma van NORD. Een van de hoogtepunten uit het programma is de gepatenteerde DuoDrive - een baanbrekende innovatie op de aandrijfmarkt.

NORD Digital Fair Trade 2021:Ervaar hoogrendement aandrijftechniek van NORD virtueel
NORD-Digital-Trade-Fair.jpg: Van 12 tot en met 16 april bouwt NORD DRIVESYSTEMS verder aan zijn virtuele aanwezigheid met de NORD Digital Trade Fair 2021 als onderdeel van de Hannover Messe.
Afbeelding: NORD DRIVESYSTEMS


Laatste productnieuws, discussies en contacten: dit samen zorgt voor een succesvolle beurspresentatie en moet ook mogelijk zijn in tijden van Corona. Dit jaar presenteert NORD zich als onderdeel van de Hannover Messe Digital Edition, waar het bedrijf zijn innovaties op het gebied van de aandrijftechniek demonstreert via livestream en op vele andere manieren. Bezoekers van de Digital Trade Fair kunnen zich gedetailleerd laten informeren over de nieuwste NORD-producten, DuoDrive, IE5+ en NORDAC ON, en met de aandrijfspecialisten discussiëren over de belangrijkste trends in de industrie. Een bijzonder hoogtepunt: de digitale 360° toer over de NORD beursstand.

Het uiterst efficiënte DuoDrive motorreductorconcept

De gepatenteerde DuoDrive van NORD is een baanbrekende innovatie: de innovatieve motorreductor met zijn hygiënisch ontwerp integreert een hoogrendement IE5+ synchroonmotor in de behuizing van de eentraps rechte reductor. Het nieuwe concept onderscheidt zich door een hoge vermogensdichtheid en een consistente overbrenging in combinatie met een glad, niet geventileerd, en compact design.

Met maximaal 92% levert de nieuwe motorreductor momenteel het hoogste rendement in deze vermogensklasse op de markt en realiseert een zeer hoog systeemrendement in het deellastbereik. De eerste beschikbare DuoDrive bouwgrootte omvat toerentalverhoudingen van i = 3,24 tot i = 16,2 en is ontworpen voor koppelbereiken tot 80 Nm en toerentallen tot 1.000 min-1.


NORD Digital Fair Trade 2021:Ervaar hoogrendement aandrijftechniek van NORD virtueel
NORD-high-efficiency-portfolio.jpg: Het nieuwe hoogrendement programma van NORD: de frequentieomvormer NORDAC ON, de geïntegreerde reductor/motorcombinatie DuoDrive en de IE5+ synchroonmotor.
Afbeelding: NORD DRIVESYSTEMS


IE5+ synchroonmotor met nieuwe bouwgrootte
De IE5+ permanentmagneet synchroonmotoren in de DuoDrive hebben aanzienlijk lagere verliezen dan de IE4 serie. Bouwgrootte 71 voor het vermogensbereik van 0,35 tot 1,1 kW met een continu koppel van 1,6 tot 4,8 Nm is al sinds 2020 op de markt. Met bouwgrootte 90 breidt NORD het hoogrendement portfolio nu uit met een continu koppel van maximaal 18,2 Nm of een vermogensbereik van maximaal 4,0 kW.

Slimme frequentieomvormer voor IoT toepassingen
Ook nieuw is de decentrale NORDAC ON frequentieomvormer. Deze wordt gekenmerkt door een geïntegreerde Ethernet interface en een zeer compact ontwerp en is volledig stekkerbaar. Hij biedt bovendien een economische plug-and-play oplossing voor IoT omgevingen. De frequentieomvormer kan direct op het aandrijfbehuizing worden gemonteerd en omvat lagere vermogensbereiken tot 1,0 kW. NORDAC ON is ontworpen voor gebruik met asynchroonmotoren, terwijl NORDAC ON+ wordt gebruikt in combinatie met synchroonmotoren en een aanvulling is op het NORD hoogrendement programma rond de nieuwe IE5+ motorgeneratie.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers