www.technologieenindustrie.com
SCHUNK News

SCHUNK ontvangt prijs voor toekomstgericht beroepsonderwijs

De Alliantie Industrie 4.0 Baden-Württemberg is een netwerk dat door de VDMA wordt gesteund.

SCHUNK ontvangt prijs voor toekomstgericht beroepsonderwijs
SCHUNK-leerlingen Christoph Herre en Luis Heckmann presenteerden het gezamenlijke project namens SCHUNK tijdens de digitale prijsuitreiking. Staatssecretaris Katrin Schütz toonde het certificaat live in het Ministerie van Economische Zaken van Baden-Württemberg.

Zij erkennen innovatieve projecten voor de digitalisering van het beroepsonderwijs in de industrie in het kader van een wedstrijd, genaamd "industrie 4.0 talenten" Het netwerk honoreerde SCHUNK enkele jaren geleden al voor zijn project "digitale tweeling in het beroepsonderwijs", waarbij leerlingen van verschillende afdelingen samen vier digitale tweelingen van computergestuurde productiemachines ontwikkelden, die vandaag worden gebruikt voor het programmeren van machines in de productie.

Bij deze gelegenheid heeft Allianz Industrie 4.0 Baden-Württemberg gezocht naar "industrie 4.0 talenten" in hun deelstaat, en, we zijn trots te kunnen zeggen, dat deze talenten bij SCHUNK zijn gevonden. SCHUNK, het familiebedrijf voor grijpsystemen en spantechniek, overtuigde de jury met zijn project "digital twins used in professional education".

Deze onlangs gelanceerde wedstrijd eert bedrijven die vertrouwen op industrie 4.0 op het gebied van beroepsonderwijs door middel van innovatieve leervormen, gestructureerde opleidingsprogramma's en de uitvoering van projecten. Een belangrijk criterium bij de selectie van het bedrijf dat de prijs krijgt, is dat het bedrijf zijn leerlingen of studenten actief bij dit project betrekt. Met de lopende wedstrijd wil het ministerie van economische zaken, werkgelegenheid en huisvesting van Baden-Württemberg de geïmplementeerde Industrie 4.0-projecten op het gebied van beroepsonderwijs van hun geïnitieerde en gestimuleerde netwerk zichtbaar maken. Het coördinatiebureau is gevestigd bij de VDMA e.V. Baden-Württemberg.

SCHUNK-leerlingen uit de vakgebieden IT, bewerkingstechniek en mechatronica hebben in teamverband virtuele beelden van computergestuurde productiemachines (CNC-machines) gemaakt voor het project "digitale tweelingen in het beroepsonderwijs". Hun trainers hielpen hen om de gegevens, algoritmen en sensoren van de echte CNC machine te spiegelen op zelfgemaakte digitale informatieborden. De infoborden werden tot dusver gebruikt om de leerlingen toegang te geven tot inhoud zoals het SCHUNK-intranet, het digitale leerplatform MLS en de digitale verslagenboeken, en nu werden twee digitale tweelingen gecreëerd voor de vakgebieden draaien en frezen.


SCHUNK ontvangt prijs voor toekomstgericht beroepsonderwijs
De CNC-machine en haar digitale tweeling: SCHUNK-leerlingen ontwikkelden vier digitale tweelingen van computergestuurde productiemachines in het kader van het project "digitale tweelingen voor de beroepsopleiding". Met deze virtuele kopieën kunnen meer leerlingen een machine op hun eigen werkplek programmeren.

Meer machines moeten worden geprogrammeerd
Nu de digitale tweeling deel uitmaakt van het opleidingsprogramma, zijn er nog vier machinesimulatieprogramma's beschikbaar en kunnen meer leerlingen nu op hun eigen werkplek werken, in plaats van een CNC-machine met anderen te delen voor opleidingsdoeleinden. Bovendien helpt de virtuele kopie de leerlingen al in een vroeg stadium in een echte omgeving te leren en hoeven zij niet bang te zijn om fouten te maken: want zelfs in het geval van een verkeerde programmering kan er geen schade ontstaan.

Als alles goed werkt met het gesimuleerde programma op de digitale tweeling, kan het programma later worden overgezet op de echte machine. De mobiele, digitale kopieën maken ook opleiding met andere leerlingen mogelijk: Als een CNC machine en een digitale tweeling naast elkaar staan opgesteld, kan de leerling met meer praktijkervaring de beginner laten zien hoe de echte CNC machine geprogrammeerd moet worden en voert de beginner het programmeerwerk uit op een digitale kopie zonder de trainer om hulp te hoeven vragen.

SCHUNK heeft op 22 februari 2021 tijdens een digitale prijsuitreiking de award "industry 4.0 talents" ontvangen. SCHUNK is een van de eerste winnaars van deze wedstrijd. Het is de tweede keer dat de Allianz Industrie 4.0 Baden-Württemberg de fabrikant van grijp- en klemsystemen eert. In 2017 ontving SCHUNK een prijs voor "100 plaatsen voor Industrie 4.0 in Baden-Württemberg". Het netwerk eerde toen bedrijven en instellingen voor het succesvol implementeren van digitale oplossingen in het dagelijkse bedrijfsleven.

www.schunk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers