www.technologieenindustrie.com
Conrad News

Veelzijdige tafelmultimeters van Voltcraft

De digitale multimeters VC-7055BT, VC-7060BT en VC-7200BT van Voltcraft hebben een grafisch display en bieden afhankelijk van het model een meetresolutie van maximaal 5½ cijfer (200.000 counts).

Veelzijdige tafelmultimeters van Voltcraft

Het grafische 4-inch display van de digitale multimeter VC-7200BT van Voltcraft geeft de meetwaarden weer op een manier die met gangbare displays niet mogelijk is.

  • Het topmodel, de VC-7200BT, haalt een meetnauwkeurigheid van ±0,015%
  • Werkelijke waardemeting voor asymmetrische spanningen en stromen
  • Ook geschikt voor meettaken van de kwaliteitsbewaking bij serieproductie

Conrad Electronic heeft de drie digitale multimeters VC-7055BT, VC-7060BT en VC-7200BT van Voltcraft opgenomen in zijn meetinstrumentenaanbod. De tafelinstrumenten zijn toegesneden op de eisen van elektriciens en technici op het gebied van onderhoud en reparatie die op zoek zijn naar een instrument voor meetcategorie CAT I (1000 V) en CAT II (600 V). De digitale multimeters zijn bovendien geschikt voor gebruik in laboratoria en, afhankelijk van het model, voor meettaken van de kwaliteitsbewaking bij serieproductie.

"Gebruikers die kiezen voor een van de drie modellen, kiezen daarmee voor een instrument met hoge prestaties, veel functionaliteit en de mogelijkheid van automatische metingen", aldus Harald Lehner, Head of Private Label Sales, Conrad Electronic. "Het topmodel, de VC-7200BT, heeft de hoogste prestaties met een resolutie van 200.000 counts en een basismeetnauwkeurigheid van ±0,015%."

Het topmodel, de VC-7200BT, toont op het grafische 4-inch display (10,16 cm) met een resolutie van 480 x 320 px, de meetwaarden alfanumeriek met 5 cijfers achter de komma, of in grafische vorm. Een dynamisch bewegend klassiek staafdiagram is ook mogelijk. Verder kan de dynamische signaalcurve in de loop van de tijd worden bekeken en bijvoorbeeld worden gevolgd of een spanningsstijging snel of langzaam, steil of vlak is. Deze mogelijkheden, die multimeters met een gangbaar display niet hebben (bijvoorbeeld dynamische curven, opbouw en verloop) zijn nuttig voor technici in tal van toepassingen. Trendanalyses zijn op te roepen met de diagrammodus.

Met de knop "Dual" op de voorkant van het instrument, is in te stellen dat bijvoorbeeld voor een netvoeding twee waarden tegelijkertijd getoond worden, om zo het wisselspanningsaandeel van een gelijkspanningssignaal te meten. Het is ook mogelijk gelijktijdig op twee regels de spanning en de netfrequentie of een andere waarde naar keuze te tonen.

De tafelmultimeters hebben aansluitingen voor spannings-, stroom- en frequentiemetingen met automatische bereikselectie. Met de true RMS is het mogelijk om asymmetrische spanningen en stromen, die niet sinusvormig zijn, nauwkeurig te meten. Naast vierdraads Kelvin-meetsnoeren voor precisiemetingen in het laagohmige bereik, kunnen ook temperatuursensors of thermo-elementen worden aangesloten voor temperatuurmetingen.

Een bijzonder kenmerk aan de achterkant van de modellen VC-7060BT en VC-7200BT zijn digitale aansluitingen voor triggering en schakelen, waarmee bijvoorbeeld een PLC kan worden aangesloten voor automatische kwaliteitsborgingstests in serieproductie.

Het topmodel, de VC-7200BT, kan maximaal 150 meetwaarden per seconde registreren en opslaan in een datalogger. Het interne geheugen biedt plaats aan ongeveer 1000 meetwaarden. De meetwaarden zijn te exporteren via de USB-aansluiting. Bovendien zijn er aansluitingen voor LAN en RS-232 en is er SCPI-ondersteuning beschikbaar.

De multimeters worden in de fabriek gekalibreerd volgens de normen van de producent en de kwaliteitsnormen van Voltcraft. De kalibratie zorgt voor een hoge productkwaliteit en naleving van de tolerantiegrenzen.

Meer informatie over de tafelmultimeters van Voltcraft vindt u hier: https://www.conrad.nl/zoeken?search=2203066%2C%202203067%2C%202203068&searchType=regular

www.conrad.nl

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers