www.technologieenindustrie.com
Weidmüller

Weidmüller ‘u-remote’

Dit remote I/O systeem met stekkerbare aansluiting en met het smalst modulaire ontwerp (modulebreedte van 11.5-mm) op de markt, bespaart veel ruimte in de schakelkast dankzij de hoge kanaaldichtheid. Planning volgens lean, eenvoudige installatie, snellere inbedrijfstelling en minder stilstand worden mogelijk dankzij de ‘u-remote’.

Weidmüller ‘u-remote’
Afbeelding 1: Weidmüller ‘u-remote’: Het nieuwe modulair opgebouwde u-remote I/O-systeem onderscheidt zich door de stekkerbare aansluiting, de hoge componentdichtheid, de beste performantie gecombineerd met een enorme efficiëntie en productiviteit.

Met ‘u-remote’ presenteert Weidmüller, haar nieuwe modulair opgebouwde remote I/O systeem.
Alle voordelen zijn er in functie van de gebruiker: ‘u-remote’ onderscheidt zich door de stekkerbare aansluiting, de hoge componentdichtheid, de beste performantie gecombineerd met een enorme efficiëntie en productiviteit. De geïntegreerde webserver maakt opstarten makkelijker en versnelt onderhoudswerkzaamheden. De diverse kenmerken zijn planning volgens lean, een eenvoudige installatie, een snelle opstarttijd en het elimineren van machinestilstand.
Omdat de installatie zonder gereedschap kan worden uitgevoerd en de bekabeling voorgeconfectioneerd is, kan nu veel sneller een betrouwbare installatie verzekerd worden in zowel schakelkasten, op machines en in de rest van het systeem.
De enkelvoudige aansluitstrip maakt bekabelen, installeren en onderhoud makkelijker.
De stekkerbare aansluiting maakt een snelle en veilige aansluiting van sensoren en actuatoren met voorgeconfectioneerde kabels mogelijk en reduceert tegelijkertijd het foutenpercentage in de systeembedrading. Dankzij het smalle modulaire ontwerp, met een modulebreedte van slechts 11,5 mm, en het lage aantal benodigde voedingsmodules, kunnen schakelkasten met ‘u-remote’-modules aanzienlijk kleiner ontwikkeld en is de lay-out flexibeler. De module kan ook spanningsloos worden vervangen in bedrijf, dus zonder dat de busverbinding wordt onderbroken en de voeding wordt uitgeschakeld.

‘u-remote’ heeft twee eigenschappen die de module uniek maken
Ten eerste scheidt ‘u-remote’ de voedingen voor ingangen en uitgangen in twee stroombanen van 10A. Die kunnen hoge belastingen aan. Er zijn hierdoor minder voedingsmodules nodig, wat zich op zijn beurt vertaalt in minder benodigde ruimte en dus meer plaatsbesparing wat tijd bespaart in de planningsfase en tijdens onderhoudswerkzaamheden.
Ten tweede heeft ‘u-remote’ een interne busvoeding die grote belastingen aan kan, wat het mogelijk maakt om met één enkele coupler tot 64 I/O modules te voeden.
Het ‘u-remote’ I/O-systeem geeft u ook de keuzemogelijkheid over hoe de sensoren aangesloten moeten worden (2,3 of 4 geleiders).
De ‘u-remote werkt in het temperatuurgebied van –20°C tot +60°C. Hij levert ook uitstekende elektronische prestaties: de supersnelle systeembus verwerkt tot 256 DI/DOs binnen 20 μs.
Statusleds op elke u-remote-module en op elk kanaal, geplaatst direct op de aansluiting maken een betrouwbare diagnose en een snelle service mogelijk.

De ‘u-remote’ verkeerd aansluiten wordt vermeden dankzij de 64+4 codering. Een breed gamma markeeropties, de professionele softwaretool voor de planning, de opvolging van de I/O’s en nog veel meer maken va, de ‘u-remote’ het perfect op elkaar afgestemde systeem.

Weidmüller ‘u-remote’

Afbeelding 2: Weidmüllers ‘u-remote’: Er zijn couplers beschikbaar voor het aansluiten van liefst 64 I/O modules voor de diverse veldbussystsemen. Deze couplers hebben een geïntegreerde webserver en een eigen voeding.

Weidmüller ‘u-remote’

Afbeelding 3: Weidmüllers ‘u-remote’: Dankzij het zeer smalle ontwerp met modulebreedte van 11,5mm en het kleine aantal voedingsmodules kunnen schakelkasten aanzienlijk kleiner uitgevoerd worden en is de lay-out makkelijker.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers