www.technologieenindustrie.com
Sensopart

LED naderingsschakelaar FT 10-RH: klein genoeg om op elke grijper te passen

SensoPart heeft zijn reeks subminiature sensoren uitgebreid. De reeks bevat naast de bestaande lasersensor nu ook een LED sensor, een naderingssensor met achtergrondonderdrukking en een versie met blauw licht voor sterk lichtabsorberende ondergronden.

LED naderingsschakelaar FT 10-RH: klein genoeg om op elke grijper te passen
Pressefoto_F10_Roboter.jpg
De LED naderingsschakelaar FT 10-RH is een bijzonder hoogtepunt onder de nieuwe sensoren: Dankzij de instelbare achtergrondonderdrukking kan hij aangepast worden aan diverse objecten en toepassingen zonder dat daarvoor instellingen moeten veranderd worden. Het maximale scangebied is uniek voor deze sensorafmeting. Naderingssensoren met vaste focus –ook uitgerust met achtergrondonderdrukking- zijn eveneens verkrijgbaar met een scanbereik van 15 mm, 30 mm of 50 mm.

De achtergrondonderdrukking in de F 10 sensoren van SensoPart is gebaseerd op afstandsmeting met een ‘ASIC-array’. Dit principe laat een enorm accurate ruimtelijke resolutie toe, zodat objecten duidelijk kunnen worden onderscheiden op lichte achtergronden of reflecterende machineonderdelen, wat ook de kleur en ondergrond mag zijn.

De kleine naderingsschakelaar -maten 21,1 x 14,6 x 8 mm³, gewicht 3 gram- kan rechtstreeks op de robotgrijper geplaatst worden, wat hem ideaal maakt voor pick-and-place toepassingen. Ze zijn perfect voor applicaties waar plaats besparen belangrijk is, zoals handlingsystemen, assemblagerobots en in compacte machines. Ook als goedkoop alternatief voor glasvezel kunnen ze ingezet worden.

Eén model, veel toepassingen
Naast de reeds beschreven naderingsschakelaar met een rode LED als transmitter , biedt SensoPart ook een versie aan met blauw licht (vaste focus van 30mm). De F10 met blauw licht is specifiek ontwikkeld voor objecten die heel veel licht absorberen, zoals zonnecellen. Nog een ander lid van de F10 serie is de terugreflecterende FR10-R. Hij kenmerkt zich door het grote operationele gebied (tot 1,6 meter) en de teach-in functie.
Dankzij deze nieuwe toevoegingen aan de subminiature F-10 serie kunnen de gebruikers nu heel veel toepassingen met slechts één model uitvoeren. Er is niet alleen het gebruik van meerdere functioneringsprincipes mogelijk (naderingsschakelaar met regelbare achtergrondonderdrukking, naderingsschakelaar met vaste focus, terugreflecterende lichtbarrières) maar er is ook keuze uit meerdere lichtbronnen (laser, rode LED, blauwe LED).

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers