www.technologieenindustrie.com
British Steel

Tata Steel maakt deal bekend met Franse spoorwegmaatschappij over levering van rails

Tata Steel heeft een tweejarig contract verworven voor de levering van meer dan 200.000 ton spoorrails aan de Franse spoorwegmaatschappij SNCF. Het contract voorziet in de levering door Tata Steel van het grootste deel van de railbehoeften van SNCF met lengtes tot 108 meter uit haar fabriek in Hayange, Noord-Frankrijk.

Tata Steel maakt deal bekend met Franse spoorwegmaatschappij over levering van rails
De order werd bevestigd nadat Tata Steel in 2011 € 35.000.000 had geïnvesteerd in de Hayange fabriek, waardoor het mogelijk werd om rails van 108 m lengte te produceren, die SNCF zal gebruiken voor standaard en hogesnelheid netwerken in Frankrijk. De nieuwe order is een uitbreiding van een eerder contract met SNCF.

Henrik Adam, Chief Commercial Officer van Tata Steel: "We weten dat we door samen te werken met klanten in staat zijn om te innoveren en de producten te ontwikkelen die ze willen. We deden een aanzienlijke investering in Hayange om de 108 m lange rail waar SNCF om vraagt, te kunnen produceren. Onze warmtebehandelingsfaciliteit zorgt ervoor dat we nu ook in staat zijn om zeer slijtvaste rails in lengtes tot 108 m te produceren - een belangrijke eis van de meeste van onze Europese klanten.”

De Hayange walserij wordt beleverd met staal uit de Tata Steel Scunthorpe staalfabrieken in het Verenigd Koninkrijk.

Behalve de nieuwe 108 m lange rail, is Hayange ook in staat om kortere lengtes te walsen, indien klanten hierom vragen. De kortere lengtes kunnen worden verwerkt in de warmtebehandelingsinstallatie, waardoor spoorwegbedrijven hun prestaties verder kunnen verbeteren en hun kosten voor frequente vervanging van versleten rails kunnen verminderen. Gerard Glas, Rail Sector Head bij Tata Steel: "We committeren ons aan het voldoen aan de behoeften van onze klanten en SNCF is Hayange’s grootste en belangrijkste klant. We hebben nauw samengewerkt met SNCF om hun behoeften te begrijpen en hebben geïnvesteerd in zowel onze installaties als onze technische expertise om ervoor te zorgen dat we aan hun behoeften kunnen blijven voldoen. Dit contract helpt om het vertrouwen te rechtvaardigen dat Tata Steel had in de Hayange fabriek, toen het bedrijf investeerde in 108 m rails en meer recent in spanningsvrije warmtebehandelde rails.”

Het nieuws komt slechts enkele weken na de oplevering van de nieuwe € 12.000.000 kostende warmtebehandelingsinstallatie in de Hayange fabriek, gebouwd als onderdeel van Tata Steel’s klantgerichte marktbenadering.

Warmtebehandelde rail kan tot drie keer langer meegaan dan standaard rail als het wordt gebruikt onder slijtagegevoelige omstandigheden, zoals zwaar verkeer, hoge asbelasting of scherpe bochten.

De nieuwe faciliteit stelt Tata Steel in staat om de jaarlijkse productie van warmtebehandelde rails meer dan te verdubbelen, van 55.000 tot 125.000 ton.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers