www.technologieenindustrie.com
Turck News

SNELLE IO-LINK ENCODERS MET COM3

De nieuwe encodermodellen van Turck ondersteunen IIoT-oplossingen met slimme data en bereiken overdrachtsnelheden van 230,4 Kbit/s.

SNELLE IO-LINK ENCODERS MET COM3

Turck heeft haar uitgebreide encoderportfolio uitgebreid en biedt nu ook encoders met een IO-Link interface in de Efficiency en Industrial Lines aan. IO-Link modellen zijn dus nu ook beschikbaar in de andere twee categorieën naast de contactloze QR24 encoders van de Premium-lijn. De nieuwe encoders ondersteunen met COM3 de nieuwste en snelste IO-Link interface op de markt met een overdrachtssnelheid van 230,4 Kbit/s, waardoor een aanzienlijke verbetering van de besturingscircuits mogelijk is. De encoders worden ook geleverd met geïntegreerde temperatuursensoren en kunnen desgewenst reeds verwerkte positiegegevens doorsturen naar IO-Link masters. Met hun slimme gegevens ondersteunen de apparaten de implementatie van IIoT oplossingen, zoals voor voorspellend onderhoud.

Continue werking zonder regelmatig onderhoud
Hun in elkaar grijpende lagers maken de encoders bijzonder robuust tegen trillingen of stoten op de as. De energy harvesting techniek zorgt voor een continue werking zonder onderhoud, omdat de nieuwe multiturn IO-Link encoders ook het aantal omwentelingen in spanningsloze toestand detecteren - zonder extra accu of mechanische tandwielen. Dit bespaart de gebruiker de noodzaak om de batterij te vervangen en regelmatig onderhoud uit te voeren.

Automatische parametrering na apparaatuitwisseling
De encoders maken een eenvoudige en uniforme gegevensverwerking mogelijk met behulp van het IO-Link smart sensor profile (SSP) dat de datasemantiek van het IO-Link informatiemodel in detail en uniform definieert, ongeacht de leverancier. De data-opslagfunctionaliteit van de IO-Link encoders stelt de gebruiker in staat om defecte apparaten zonder extra inspanningen te vervangen, aangezien de IO-Link master de nieuwe encoder voorziet van alle noodzakelijke apparaatparameters zonder dat er extra parameters hoeven te worden ingesteld.

Van de sensor naar de cloud
De nieuwe encoders onderstrepen nog eens de claim van Turck om een volledige reeks van IO-Link apparaten en masters te leveren. Op deze manier kan Turck uitgebreide IIoT oplossingen bieden, van de sensor tot de cloud - en weer terug.

INDUSTRIEËN

  • Logistiek
  • Verpakkingen
  • Andere industrieën waarbij kostengedreven digitalisering gevraagd wordt

BRLANGRIJKSTE FUNCTIES

  • IO-Link 1.1
  • Transmissie snelheid 230.4 Kbit/s (COM3)
  • Twee in elkaar grijpende lagers
  • Energy harvesting technologie (multiturn encoders)
  • Data opslag functie

www.turck.nl

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers