www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Nieuwe Netbiter gateway vereenvoudigt beheer op afstand van industriële apparatuur

HMS Industrial Networks introduceert de Netbiter EC350 - een nieuwe communicatie gateway, die het gemakkelijker maakt om industriële apparatuur op afstand te bewaken en te bedienen. De gateway wordt geleverd met verbeterde prestaties en connectiviteit die het een ideale oplossing maken voor beheer op afstand en configuratie van energiegeneratoren, koelsystemen, UPS'en, windturbines en andere industriële installaties.

Nieuwe Netbiter gateway vereenvoudigt beheer op afstand van industriële apparatuur
Verbeterde connectiviteit.
De Netbiter EC350 is de eerste van een nieuwe generatie Netbiter gateways. Hij wordt aangesloten op industriële installaties via Modbus (serieel of ethernet), SNMP, EtherNet/IP of I/O en stuurt de gegevens naar de cloud-based Netbiter Argos server via Ethernet of via mobiele communicatie.

3G-communicatie.

Terwijl de eerdere generaties Netbiter gateways communiceerden via GSM/GPRS, is de nieuwe Netbiter EC350 zodanig verbeterd dat deze ook kan communiceren via 3G netwerken. 3G communicatie levert betere prestaties vergeleken met GPRS en verhoogt tevens het mobiele geografische bereik aangezien het mogelijk is om de gateway te installeren waar 3G het enige beschikbare netwerk is. De ondersteuning voor 5 verschillende 3G banden maakt de Netbiter EC350 tot een product dat geschikt is voor de wereldwijde markt.

‘Remote Access’ functionaliteit.

De Netbiter EC350 ondersteunt ‘Remote Access’ functionaliteit. Dit betekent dat gebruikers op afstand een beveiligde verbinding kunnen maken met machines en deze vanaf elke locatie kunnen configureren of bedienen met behulp van standaard software applicaties. Remote access biedt een veilige datatunnel naar de op afstand geplaatste apparatuur. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met een Netbiter die is verbonden met een PLC, vanaf elke locatie de PLC op afstand te debuggen of te programmeren, met dezelfde gebruikelijke PLC configuratiesoftware. Remote access functionaliteit zal beschikbaar zijn vanaf het eerste kwartaal van 2014.

“Netbiter is één van de baanbrekende oplossingen op de remote management markt en hiervoor hebben we gebruik gemaakt van onze jarenlange ervaring bij de ontwikkeling van de EC350,” zegt Henrik Arleving, Product Line Manager, Remote Management bij HMS. “Met meer aansluitmogelijkheden en betere prestaties neemt Netbiter definitief de leiding als één van de meest veelzijdige en krachtige remote management oplossingen op de markt.”

Technische verbeteringen

Vanuit technisch oogpunt beschikt de nieuwe gateway over ongeveer 20 keer meer rekenkracht dan de eerdere gateways en over een uitgebreide geheugencapaciteit die tot 512 MB Flash en 1024 MB RAM ondersteunt. Twee volledig gescheiden Ethernet interfaces (WAN en LAN) zorgen voor veilige communicatie met installaties in het veld. Een ingebouwde GPS ontvanger maakt mobiele fleet management toepassingen mogelijk en door het verhoogde aantal analoge en digitale I/O’s kunnen signalen en sensoren rechtstreeks worden verbonden met de Netbiter gateway. Zes status LED’s zorgen voorts voor gedetailleerde diagnose.

De Netbiter EC350 is vanaf 18 november 2013 verkrijgbaar bij HMS en haar distributeurs.

De Netbiter EC350 communicatie gateway maakt communicatie van installaties in het veld mogelijk via Ethernet of mobiele netwerken naar een cloud-based service genaamd Netbiter Argos (zie http://www.netbiter.net).
Nieuwe Netbiter gateway vereenvoudigt beheer op afstand van industriële apparatuur

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers