www.technologieenindustrie.com
Conrad News

Pro 2 serie van WAGO uitgebreid met ultramoderne DIN-rail netvoedingen

De netvoedingen van de serie Pro 2 en de communicatiemodule van WAGO maken installaties geschikt voor de digitalisering.

Pro 2 serie van WAGO uitgebreid met ultramoderne DIN-rail netvoedingen

  • Hoog rendement van maximaal 96,3% bespaart energie- en bedrijfskosten
  • Parameters kunnen via software snel en eenvoudig worden ingesteld
  • Intelligent lastbeheer zorgt voor voldoende hoge uitgangsstroom

Conrad Electronic heeft twee ultramoderne DIN-rail netvoedingen uit de serie Pro 2 van WAGO met 480 of 960 watt opgenomen in zijn aanbod op het Conrad Sourcing-platform. Een vastklikbare communicatiemodule, ook nieuw op het Conrad Sourcing-platform, maakt de communicatie van de voedingen met een SPS (PLC) of een IoT-gateway mogelijk en zorgt daarmee voor een gemakkelijke en betrouwbare integratie in de betreffende infrastructuur.

Via de communicatiemodule wisselen de voedingen van de serie Pro 2 permanent gegevens uit. Momenteel worden gestandaardiseerde protocollen zoals IO-Link en Modbus RTU gebruikt. In de toekomst zullen ook op Ethernet gebaseerde protocollen zoals Modbus TCP, MQTT en Ethernet IP worden gebruikt. Continue bewaking is mogelijk via de bewakingsfuncties van de apparaten.

In de industrie werkzame elektriciens en in de schakelkastbouw gespecialiseerde bedrijven en systeemintegrators kunnen de voedingsoplossingen van de serie Pro 2 voor energieoptimalisatie gebruiken en daarvoor gegevens zoals stroom-, spannings- en vermogenswaarden evalueren en analyseren. In de stand-by modus kunnen voor energiebesparing via de centrale SPS (PLC) de decentraal gebruikte stroomvoorzieningen in installatieonderdelen via een hardware-signaal of buscommando worden uitgeschakeld.

"Onze voedingen uit de serie Pro 2 bereiken een rendement van maximaal 96,3 procent en zijn daarmee een echte wereldkampioen op het gebied van rendement. De verlaging van de kosten van de vermogenverliezen in euro en de CO2-besparing door de voedingen zijn aanzienlijk groter dan de klant aanvankelijk denkt", aldus Floran Kothe, Business Development Manager Interface bij WAGO.

Klaus Böhmer, Sales Director International bij WAGO vult aan: "Lange levensduur, kleinste afmetingen en vooral de hoogste efficiëntie en daardoor maximale verlaging van bedrijfskosten zijn directe voordelen voor onze klanten en voor de exploitanten van installaties - vanaf de eerste dag van gebruik."

Bij toepassingen waarbij rekening moet worden gehouden met vermogensreductie en daarom een gedefinieerde stroomwaarde niet mag worden overschreden, kan de ingebouwde stroommeter een waarschuwing afgeven en een overbelasting effectief voorkomen.

Dankzij kortstondige uitgangsstromen van maximaal 600% kunnen automatische zekeringen snel en betrouwbaar worden geactiveerd. Bovendien maakt de voedingsoplossing het snel opladen van condensatoren en het sneller schakelen van zekeringen mogelijk dankzij een uitgangsstroom van 150% gedurende 5 seconden.

De voedingen van de serie Pro 2 zijn geschikt voor gebruik in het vergrote temperatuurbereik van -40 tot +70 °C.

www.conrad.nl

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers