www.technologieenindustrie.com
British Steel

Tata Steel houdt Groot-Brittannië op het juiste spoor

Tata Steel, de tweede grootste staalproducent van Europa, heeft een contract verworven voor de levering van rails en stalen bielzen aan Network Rail gedurende tenminste vijf jaar.

Tata Steel houdt Groot-Brittannië op het juiste spoor
Network Rail, opgezet voor het beheren en onderhouden van de Britse spoorinfrastructuur, heeft besloten om tot 2019 meer dan 95% van haar rails af te nemen van Tata Steel, met de optie om dit te verlengen tot 2024.

Het contract betekent dat Tata Steel, met 18.500 medewerkers in het Verenigd Koninkrijk, meer dan een miljoen ton rails zal leveren, met inbegrip van premium producten zoals 1HPrail®, voor de Britse passagiers- en vrachtvervoer spoorlijnen.

Henrik Adam, Chief Commercial Officer van Tata Steel: "Dit is fantastisch nieuws. Ik ben blij dat het spoorwegnet in Groot-Brittannië gemaakt en onderhouden blijft worden met onze Britse rails. Het verwerven van dit contract is mogelijk gemaakt door ons voortdurend streven naar klantgerichtheid. Door nauw samen te werken met Network Rail, door van hen te leren en door het ontwikkelen van de producten en diensten die zij nodig hebben, heeft Tata Steel getoond welke voordelen deze nauwe werkrelatie kan opleveren."

Elke dag reizen meer dan drie miljoen mensen in Groot-Brittannië met treinen die rijden op hoogwaardige rails, ontwikkeld en gemaakt in Scunthorpe. Het Britse spoorwegnet vervoert elk jaar 1,5 miljard passagiers - meer dan ooit in meer dan 60 jaar.

Network Rail Group Finance Director, Patrick Butcher vertelt: "Wij werken de komende vijf jaar hard aan de vernieuwing en verbetering van de Britse spoorwegen en het is cruciaal dat we daarbij beschikken over een vertrouwde en veilige supply chain die ons helpt bij de veilige en efficiënte uitvoering daarvan. Het lijkt vanzelfsprekend, maar rails zijn de basis van alles wat we doen en dit contract garandeert alles wat we nodig hebben om het netwerk te kunnen blijven verbeteren."

Sinds 2000 is meer dan £ 160.000.000 geïnvesteerd in Tata Steel's geavanceerde rails productiefaciliteiten in de Scunthorpe vestiging, zodat de 216 meter lange rails die klanten willen, in eigen huis geproduceerd kan worden. Behalve deze investering heeft Tata Steel de logistiek van de productie aangepast om de nieuwe lange rail producten voor klanten als Network Rail, te kunnen handlen.

Henrik Adam voegt daaraan toe: "Dit contract is een duidelijke demonstratie van de bijdrage die basisindustrieën zoals de staalindustrie, leveren aan het herstel van de Britse economie. Wij zorgen voor hoogopgeleide banen in de productie, waarbij innovatieve nieuwe producten en diensten worden gecreëerd - en daarnaast helpen we om de infrastructuur voor de 21ste eeuw te bouwen."

Deze laatste deal met Network Rail is goed voor ongeveer 5% van de jaarlijkse staalproductie van de Tata Steel vestiging in Scunthorpe.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers