www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Nieuwe Intesis gateway vereenvoudigt communicatie tussen EtherNet/IP en BACnet

HMS Networks introduceert een nieuwe Intesis protocolvertaler die een koppeling maakt tussen EtherNet/IP en BACnet IP/MSTP gebaseerde gebouwbeheersystemen. Dankzij het unieke ontwerp is het nu eenvoudig om data van een fabrieksnetwerk over te zetten naar een GBS Systeem.

Nieuwe Intesis gateway vereenvoudigt communicatie tussen EtherNet/IP en BACnet
De fabrieksvloer en de gebouwen - verbonden

Veel processen in een fabriek zijn afhankelijk van een goede monitoring en controle van het gebouw waarin de fabrieksinstallaties zijn geïnstalleerd. Zo kunnen bijvoorbeeld temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit worden bewaakt en gecontroleerd om gunstige productie- en werkomstandigheden te garanderen. Op dezelfde manier kan de verlichting in het gebouw worden afgestemd op werktijden om energieverspilling tegen te gaan of om het beheer van noodsituaties te verbeteren.

Bij het onderling verbinden van al deze fabrieks- en gebouwinstallaties lopen systeemintegratoren vaak tegen het probleem aan dat niet alle systemen via hetzelfde protocol communiceren. BACnet wordt vooral gebruikt in gebouwautomatiseringstoepassingen zoals HVAC, regeling van verlichting en toegangscontrole, terwijl EtherNet/IP wordt gebruikt in PLC's en netwerken binnen de industriële automatisering.


Communicatie met de nieuwe Intesis EtherNet/IP - BACnet-gateway mogelijk gemaakt

Met de nieuwe Intesis protocolvertaler van HMS Networks kunnen systeemintegratoren eenvoudig alle Ethernet/IP gebaseerde PLC's, zoals die van Rockwell Allen-Bradley, integreren met elk BACnet GBS. De gateway biedt bi-directionele communicatie tussen EtherNet/IP PLC's en BACnet controllers. Met een capaciteit van maximaal 1200 datapunten is de gateway zowel een BACnet IP/MSTP server/slave, als een EtherNet/IP adapter met onafhankelijke Ethernet poorten. De gateway is BTL gecertificeerd voor BACnet en draagt het UL keurmerk, een garantie voor de hoogste communicatie- en kwaliteitsstandaarden. Ook is de gateway ODVA voorgecertificeerd dankzij de ingebouwde Anybus® CompactCom module.


Eenvoudig configuratie- en integratieproces met Intesis MAPS

De gratis Intesis MAPS configuratietool voor alle Intesis protocolvertalers zorgt voor een zeer intuïtief configuratieproces voor systeemintegratoren. Met MAPS worden integratoren verder geholpen met hun projecten door de levering van waardevolle EDE bestanden voor de BACnet-integratie, naast EDS bestanden en configuratierapporten voor gebruik in EtherNet/IP PLC configuratietools, zoals de Studio 5000 software van Rockwell.


Anybus CompactCom en Intesis BACnet oplossingen - van HMS Networks

Als uitbreiding van de nieuwe Intesis Factory-to-Building lijn protocolvertalers, is de nieuwe EtherNet/IP - BACnet gateway weer een voorbeeld van hoe HMS technologieën combineert ten voordele van gebruikers. In de gateway worden Anybus CompactCom en Intesis-communicatietechnologieën gebruikt voor respectievelijk industriële en gebouwgeoriënteerde communicatie, bewezen en vertrouwd door klanten in miljoenen installaties wereldwijd.

Meer informatie op www.intesis.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers