www.technologieenindustrie.com
BALLUFF

Gereedschapcodering met behulp van industriële RFID

Gereedschapidentificatie met behulp van Balluff’s Industrial RFID vergroot de efficiency, omdat het zorgt dat onjuiste gereedschapstoewijzing of het kwijt raken van gereedschappen niet langer gebeurt. Alle gereedschaprelevante gegevens worden contactloos opgeslagen in een gegevensdrager die is geïntegreerd in de gereedschaphouder. Dit betekent dat alle gegevens bij het automatisch laden in het systeemgeheugen altijd correct en up-to-date zijn, omdat ze continu worden bijgewerkt als het gereedschap wordt geladen en verwijderd. In moderne productieomgevingen garandeert dit optimaal gereedschapgebruik en hoge machinebedrijfstijd.

Gereedschapcodering met behulp van industriële RFID
De geaccepteerde basis voor gereedschapidentificatiesystemen is geavanceerde RFID-technologie. Balluff’s identificatiesystemen zijn geschikt voor industrieel gebruik en ontworpen voor extreme belastingen, variërend van schokken en trillingen tot elektromagnetische, thermische of chemische effecten.

BIS C was de eerste op RFID gebaseerde identificatieoplossing die betrouwbare gegevensoverdracht waarborgt, zelfs in de omgeving van veel metalen. Als onderdeel van gereedschapmanagementsystemen, maakt het automatische overdracht van gereedschapparameters mogelijk, die de niet-productieve tijd van een machine aanzienlijk vermindert. Daarbij is nog niet meegerekend de tijd die bespaard wordt bij medewerkers die zorgen voor de aanvoer van gereedschappen en apparatuur, alsmede de optimale benutting van het gereedschap. Afkeur en meerwerk door overmatig gebruik van gereedschap, worden vrijwel geëlimineerd. Extra rationalisatie-effecten omvatten makkelijker beheer van gereedschap en apparatuur, grotere productiezekerheid en het vermijden van fouten, bijvoorbeeld als gevolg van onjuiste invoer- of verkeerde gereedschappen.

De belangrijkste onderdelen van het Balluff identificatiesysteem BIS zijn de robuuste en weinig plaats innemende gegevensdragers, een lees-/schrijfkop en een processor unit. Bij complexe gereedschapmanagement oplossingen, worden deze ook gebruikt in de configuratie- en meetapparatuur, waar, volgens de huidige praktijk, de eerste programmering van de gegevensdrager met identificatie- en geometrische gegevens plaats vindt.

Balluff identificatiesystemen zijn verkrijgbaar in een breed scala van uitvoeringen. De ervaring leert dat de investering zich binnen een jaar of twee terugverdient.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers