www.technologieenindustrie.com
OMRON News

OMRON introduceert E3AS-HL-lasersensor

Nieuwe sensortechnologie detecteert lastige doelobjecten en maakt een complex installatieontwerp overbodig.

OMRON introduceert E3AS-HL-lasersensor

OMRON heeft een nieuwe E3AS-HL CMOS-lasersensor*1 geïntroduceerd. Deze beschikt als eerste in de industrie*2 over sensortechnologie die de detectiemogelijkheden aanzienlijk verbetert. Betrouwbare detectie van moeilijk te detecteren doelen maakt een tijdrovend installatieontwerp overbodig en voorkomt dat apparatuur bij de inbedrijfstelling moet worden aangepast.

De kleur, het materiaal en het oppervlak van het doelobject kunnen detectie met conventionele reflectieve fotocellen beïnvloeden. Er zijn dan mensen met ervaring en de juiste vaardigheden nodig om de sensorinstallatie voor elk doel te ontwerpen en aan te passen. Dit probleem komt vaak voor in de auto- en levensmiddelenindustrie, waar verschillende doelobjecten met complexe vormen en glanzende oppervlakken moeten worden gedetecteerd.

De nieuwe E3AS-HL CMOS-lasersensor kan op betrouwbare wijze doelen detecteren, iets dat met reflectieve fotocellen niet mogelijk is. Het nieuwe sensoralgoritme bemonstert 10.000 keer per seconde en de unieke accumulatieverwerking van OMRON verhoogt de gevoeligheid door zelfs de geringste hoeveelheid licht die van het doel wordt weerkaatst, te versterken. De productietechnologie past de positie van de ontvangerlens in de sensor aan met een nauwkeurigheid tot op de micrometer*3, waardoor betrouwbare detectie van doelen mogelijk is, ongeacht de kleur, het materiaal en de vorm.

Dankzij deze technologieën kan de E3AS-HL-sensor op betrouwbare wijze gebogen en onregelmatig gevormde glanzende objecten detecteren, zoals auto-onderdelen, levensmiddelen en verpakkingen. De E3AS-HL-sensor kan worden gebruikt als vervanging van reflectieve fotocellen en zorgt ervoor dat de positie en hoek van de sensorinstallatie en de drempelwaarden aanzienlijk sneller kunnen worden aangepast.

Belangrijkste kenmerken:


Betrouwbare detectie van lastige objecten voor het sneller ontwerpen en in gebruik nemen van apparatuu


OMRON introduceert E3AS-HL-lasersensor

Een grotere ontwerpflexibiliteit voor apparatuur verkort de ontwerptijd


OMRON introduceert E3AS-HL-lasersensor

Vervuilingwerende coating op het sensoroppervlak voor een stabiele werking, zelfs onder zware omstandigheden (patent aangevraagd*4)


OMRON introduceert E3AS-HL-lasersensor

OLED-display en training voor een eenvoudige, snelle en optimale instelling


OMRON introduceert E3AS-HL-lasersensor

www.industrial.omron.nl

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers