www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

IXXAT CAN repeaters verminderen bekabelingkosten en verhogen de systeembetrouwbaarheid

HMS Industrial Networks introduceert een serie CAN repeaters onder het merk IXXAT. Deze beproefde producten worden gebruikt om twee of meer segmenten van een CAN-bus systeem te verbinden, ze te voorzien van galvanische isolatie en de effecten van EMI (Electromagnetic Interference) te elimineren.


IXXAT CAN repeaters verminderen bekabelingkosten en verhogen de systeembetrouwbaarheid
De CAN repeaters worden geleverd onder het recent door HMS verworven IXXAT merk en stellen machinebouwers en systeemintegrators in staat uitgebreide CAN topologieën, zoals boom- of stertopologie, toe te passen. Bovendien levert de geïntegreerde galvanische scheiding een ingebouwde beveiliging tegen overspanning en elimineert het anti-ruis circuit van de units de effecten van EMI. IXXAT repeaters zijn speciaal ontworpen voor gebruik in industriële omgevingen en voldoen dus aan de hoge eisen voor robuustheid, temperatuur en veiligheid.

Hoe werkt het

Door een repeater toe te passen is het mogelijk om onafhankelijke elektrische segmenten te koppelen, waarna die in termen van signalen weer optimaal van elkaar kunnen worden gescheiden. De repeater verhoogt de systeembetrouwbaarheid aanzienlijk, deels omdat het de signaalkwaliteit verbetert, en deels omdat hij het mogelijk maakt storingen te isoleren - waarbij het resterende CAN netwerk volledig operationeel blijft. Bovendien herkent de ingebouwde controlefunctie de gestoorde of slecht functionerende CAN lijnen. Deze lijnen worden automatisch afgeschakeld, waardoor het resterende netwerk normaal kan blijven functioneren. Nadat de storing is opgeheven, wordt het ontkoppelde segment weer automatisch aangesloten op het netwerk.

Afhankelijk van het type repeater, worden de CAN lijnen tegen elkaar en tegen spanningen tot 4 kV beschermd. Bovendien biedt de ingebouwde CAN-bus choke bescherming tegen signaalpieken en helpt het anti-ruis circuit EMI effecten, zoals zware ruis op de CAN-bus, te elimineren.

Brede waaier van toepassingen

“De IXXAT CAN repeaters zijn gebaseerd op bewezen technologie en het is nu tijd om deze aan te bieden aan een bredere internationale markt,” aldus Thomas Waggershauser, Product Marketing Director voor IXXAT oplossingen bij HMS. “IXXAT CAN repeaters hebben gebruikers geholpen bij het uitbreiden van de topologie en het verbeteren van de robuustheid van CAN netwerken sinds 1992, toen IXXAT 's werelds eerste CAN repeater introduceerde. Toepassingen variëren van klanten die de lengte van hun CAN bekabeling wilden verminderen, tot gebruikers die CAN lijnen galvanisch moeten isoleren en CAN signalen moeten vernieuwen. Een goed voorbeeld zijn windturbines met glasvezelbekabeling in de bladen. De CAN repeaters worden hier gebruikt voor isolatie in het geval van een blikseminslag en om signalen te vernieuwen om low-service sleepringen te gebruiken. CAN repeaters zijn een geweldig hulpmiddel voor elke systeemintegrator of machinebouwer die met CAN werkt, omdat het hen in staat stelt om de complexiteit van de bekabeling aanzienlijk te verminderen en de betrouwbaarheid van het systeem te verbeteren.”

De IXXAT CAN repeaters zijn er in verschillende varianten, zowel voor koper- als voor glasvezelbekabeling.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers