www.technologieenindustrie.com
Aggreko

Nieuw webinar focust op verbetering van petrochemische winstgevendheid

Petrochemische/process engineers kunnen dankzij een nieuwe technische webinar gepresenteerd door Aggreko, meer te weten komen over onconventionele petrochemische procesmethoden.

Nieuw webinar focust op verbetering van petrochemische winstgevendheid

De presentatie ‘Improving Vacuum Distillation Profitability’ zal worden gegeven door Aggreko Process Services, een gespecialiseerde divisie van Aggreko Global Products & Technologies, in samenwerking met het Institute of Chemical Engineers en het blad The Chemical Engineer.

Tijdens deze webinar worden de voordelen van het gebruik van onconventionele koelmethoden ter ondersteuning van procesprestaties besproken. Er wordt dieper ingegaan op het effect van tijdelijke technische koeloplossingen, zoals het verhelpen van knelpunten in uw proces, het tegengaan van verslechterde bedrijfsomstandigheden en ondersteuning bij de exploitatie van ruwe olie.

De lezing zal in eerste instantie beschikbaar zijn via een live webinar op donderdag 26 november op (x), en zal gepresenteerd worden door Massimo Capra. Voor de allereerste keer zal de gerenommeerde expert op het gebied van raffinage- en chemische procestechniek zijn 35 jaar aan ervaring delen om engineers te helpen bij het aangaan van een breed spectrum aan uitdagingen die door de pandemie van 2020 alleen maar groter zijn geworden.

Massimo: "Raffinaderijmanagers en -technici staan onder enorme druk om hun petrochemische installaties veilig, productief en kosteneffectief te houden, ondanks problemen met stilstand en verouderde apparatuur. Dit webinar onderzoekt hoe de procesprestaties van vacuümdistillatie in petrochemische raffinaderijen kunnen worden verbeterd door middel van onconventionele toepassingen van industriële koeling."

Behalve Europa ondersteunt Massimo Aggreko ook in Rusland en het Kaspische gebied, evenals de raffinage- en petrochemische sector in het Midden-Oosten. Hij werkte als procestechnoloog en teamleider bij de Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (Nobelprijs voor de Vrede 2013) en voerde meer dan 150 proces assessments uit bij chemische installaties.

Zijn presentatie is gericht op managers en engineers die werkzaam zijn bij een petrochemische raffinaderij en gemiddelde kennis hebben van de bijbehorende processen.
De presentatie zal verschillende onderwerpen behandelen zoals: Vacuüm Distillation Unit (VDU) als onderdeel van de kern van de raffinaderij; Crude Distillation Unit (CDU) en VDU thermische integratie; de scope van de VDU in het raffinageproces; vacuüm genererende apparatuur; de voordelen van het realiseren van dieper vacuüm; industriële koeling als instrument om vacuüm te verbeteren, en tijdelijke verbeteringen met koeling voor de verhuur.

Klik HIER om u te registreren voor het webinar.

Mocht u op de dag zelf niet aanwezig kunnen zijn, neem dan contact op met Aggreko om de content op te vragen.


Nieuw webinar focust op verbetering van petrochemische winstgevendheid

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers