www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Getting connected.

Hoe Nagel Precision in de VS hun hoonmachines op elk industrieel netwerk aansluiten met behulp van de Anybus X-gateways.

Getting connected.
Als je wereldwijd toonaangevende industriële hoonmachines bouwt, zoals Nagel, krijg je daarvoor aanvragen van fabrikanten over de hele wereld. Het probleem is dat dit compatibiliteit vereist met de verschillende industriële netwerken die op deze locaties worden gebruikt. Het ontwikkelen hiervan kan een tijdrovend en kostbare zaak zijn. Nagel Precision Inc vond een eenvoudiger oplossing in de Anybus X-gateways.

Nagel Precision Inc in Ann Arbor, Michigan, is de Amerikaanse dochteronderneming van de Duitse Nagel Maschinen- u. Werkzeugfabrik GmbH. Ze bouwen machines voor honen, superfinishing, en diepgatboren, die worden gebruikt om motorblokken, versnellingsbakken, rondsels, kleppen en andere metalen werkstukken die een zeer glad oppervlak vereisen, te produceren. De machines worden geïnstalleerd in fabrieken over de hele wereld door bedrijven als GM, Chrysler, KIA, Hyundai en Ford, om er een paar te noemen.

Het netwerk dilemma


De machines van Nagel Precision zijn uitgerust met een op EtherNet/IP gebaseerd besturingssysteem met een Allen Bradley plc, vaak gecombineerd met de Rockwell Kinetix 6000 Multi-Axis servoaandrijvingen als basis. Aangezien de hoonmachines worden geëxporteerd naar fabrieken over de hele wereld, werd Nagel geconfronteerd met het probleem hoe te communiceren met andere netwerken - met name met PROFINET dat vaak wordt toegepast in autofabrieken.

“We zijn begonnen met third-party netwerkkaarten,” vertelt Jim Saule, Information Technology Director bij Nagel Precision Inc. “Echter, deze waren een beetje omslachtig, omdat ze veel configuratie vereisten en ook vrij duur waren. Ook was het soms moeilijk om de juiste kaart te vinden. Toen heb ik me laten informeren over de Anybus X-gateway van HMS. Vooral het feit dat je verschillende netwerken kan ondersteunen met dezelfde configuratie, sprak mij aan, omdat dat ons een hoop werk zou kunnen besparen.”

Kosten gehalveerd

Ongeveer twee jaar geleden werden de eerste Anybus X-gateways in de Nagel Precision systemen geïnstalleerd. De oplossing werd geleverd door de verdeler van HMS in Michigan: McNaughton McKay Inc De mogelijkheid om zich op de kernactiviteiten te kunnen concentreren in plaats van op netwerkaansluitingen, was een doorslaggevende factor voor de keuze van Anybus, naast het feit dat de gateways de helft kosten van de prijs van third-party kaarten.

“We hoeven niet elk op de markt verkrijgbaar type besturing te begrijpen,” zegt Jim Saule. “Liever concentreren we ons op het perfectioneren van onze hoonmachines. De Anybus X-gateways hebben dat mogelijk gemaakt. Bovendien zouden de third-party netwerkkaarten ons ongeveer 1200-1500 dollar per stuk gaan kosten, terwijl we nu ongeveer de helft van die kosten kwijt zijn voor een gateway.”

Hoe het werkt

Als de hoonmachine in een fabriek met EtherNet/IP wordt geïnstalleerd, kan deze direct worden aangesloten en op het netwerk communiceren. Als echter de fabriek op een ander netwerk draait (bijvoorbeeld PROFINET), is een Anybus X-gateway nodig. De gateway werkt als vertaler tussen Ethernet/IP en het fabriekssysteem en ‘vertaalt’ parameters, zoals positiegegevens, status van de aandrijvingen, start/stop commando's, enz. De communicatiestroom is transparant aan beide zijden van de gateway, waardoor de hoonmachine een aparte node op de werkvloer wordt, die volledig in staat is om te communiceren met het fabrieksbrede netwerk.

“We gebruiken de Anybus X-gateway nu meer dan twee jaar en hij werkt foutloos,” vertelt Jim Saule van Nagel Precision. “Ik ontwerp deze typen systemen al meer dan 20 jaar en waardeer met name het feit dat we met de Anybus X-gateway verschillende netwerken kunnen ondersteunen. Dit stelt ons in staat ons te concentreren op onze core business – het bouwen van hoonmachines - in plaats van ons bezig te houden met aansluiting van verschillende netwerken. Ik zou zeker elke machinebouwer adviseren eens te kijken naar Anybus, de verscheidenheid is groot en aanzienlijke besparingen kunnen worden gerealiseerd,” besluit Jim Saule.

Getting connected.
Via de Anybus X-gateway kan de Allen Bradley plc van Nagel communiceren met elk ander industrieel netwerk. Het bovenstaande voorbeeld maakt gebruik van een slave-adapter X-gateway tussen de op EtherNet/IP gebaseerde apparatuur in het bovenste rek en de op PROFINET gebaseerde apparatuur in het onderste rek.
Getting connected.
Schematische afbeelding van de werking.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers