www.technologieenindustrie.com
CIAT

POWERCIAT2 – CIAT’s nieuwe volgens eco-design normen ontworpen 610-1350 kW waterkoelaggregaten

POWERCIAT2 is verkrijgbaar in twee versies - een standaard (STD) versie ontworpen voor veeleisende technische en economische omstandigheden en een High Energy Efficiency (HEE) versie, die de norm is voor energie-efficiënte projecten. Dankzij de state-of-the-art componenten realiseert de HEE versie van POWERCIAT2 de hoogst mogelijke energieklasse A, met een gemiddelde EER van 3,18 en een uitzonderlijk hoog niveau van seizoensenergierendement, wat blijkt uit een gemiddelde ESEER van 4,1. Naast het lage energieverbruik, biedt POWERCIAT2 een vermogen/koelmiddel verhouding van 7 kW aan koelmiddel/kg R134a - de hoogste op de markt. POWERCIAT2 is momenteel de enige koelmachine die micro-channel batterijtechnologie combineert met shell en tubes droge expansie verdampertechnologie. Hij is ontworpen op basis van ecologische ontwerpprincipes om de invloed op het milieu gedurende de volledige levenscyclus te minimaliseren.

POWERCIAT2 – CIAT’s nieuwe volgens eco-design normen ontworpen 610-1350 kW waterkoelaggregaten
Vergeleken met de vorige generatie waterkoelaggregaten, is de belangrijkste technologische innovatie bij POWERCIAT2 de volledig aluminium micro-channel batterijen met als voordelen: 45% minder koelmiddel, 20% lichtere machines (waardoor ze makkelijker te hanteren, te vervoeren en op locatie te installeren zijn) en een 20% kleinere CO2 footprint. De batterij is verder makkelijk te reinigen. Het stijve uitwendige oppervlak is bestand tegen hogedruk reiniging en het volledig uit aluminium opgebouwde ontwerp voorkomt galvanische stromen tussen de verschillende metalen en biedt een grotere weerstand tegen corrosie. In termen van milieuvriendelijkheid verbetert de toepassing van aluminium de recyclebaarheid van POWERCIAT2, verlaagt het de emissies en het brandstofverbruik gedurende transport en reduceert het de afvalbehandeling aan het einde van de levensduur van de machine.

Voortbouwend op haar unieke expertise op het gebied van warmtewisselaartechnologie, ontwierp CIAT COREVA2, een nieuwe droge expansie verdamper voor POWERCIAT2. COREVA2's uitzonderlijke prestaties zorgen voor maximale output, kleinere hoeveelheden koelmiddel en geoptimaliseerde drukval, waarmee een hoog energierendement kan worden gerealiseerd. Deze technologie is uitstekend afgestemd op nieuwe milieuvoorschriften en de strengste Europese normen.

POWERCIAT2 beschikt tevens over de nieuwste generatie schroefcompressoren, die het energie-rendement verder verhoogt. Bij deellast, maakt de continue regeling van de compressor het mogelijk om zich precies aan te passen aan de koeling vereisten, waardoor het aantal starts per compressor wordt verminderd en de levensduur ervan wordt verlengd. De verlaging van de drukval, de optimalisatie van het oliemanagement-systeem en de economiser die standaard is gemonteerd op elke compressor, dragen bij aan de verdere energie optimalisatiemogelijkheden van POWERCIAT2.

POWERCIAT2 is leverbaar met drie geluidsniveaus: Standaard, Low Noise en Xtra Low Noise. De Xtra Low Noise uitvoering heeft een geluidsdrukniveau van 63 dB(A) op 10 meter bij slechts 1350 kW. Dit opmerkelijke niveau wordt gerealiseerd dankzij een vermindering van het geluidsniveau van elke afzonderlijke component. De nieuwste generatie stille ventilatoren passen automatisch de luchtstroom aan op basis van de koeling vereisten, de compressoren zijn gemonteerd op trillingsdempers en ingebouwd in akoestisch geïsoleerde behuizingen, en de inlaatleidingen zijn voorzien van flexibele koppelingen die trillingoverdracht voorkomen.

POWERCIAT2 is uitgerust met de nieuwste generatie XtraCONNECT2 regelaar van CIAT die is geoptimaliseerd voor schroefcompressor koelmachines. Hij zorgt voor een efficiënte regeling van POWERCIAT2, beschikt over een RS485 interface voor BMS aansluiting en is compatibel met Modbus/Jbus, Modbus/TCP-IP, LonWorks en BACnet communicatieprotocollen.

Met een keuze uit vier mogelijke regelingen, biedt XtraCONNECT2 gebruikers de perfecte configuratie voor uiteenlopende behoeften: waterterugloopregeling regeling, watervoorziening, waterwetgeving op basis van klimatologische omstandigheden en CRISTOPIA opslag van thermische energie. XtraCONNECT2's optionele energiemeter meet real-time spanning, stroom, elektrisch vermogen en verbruik van energie. Het logboek met 20 van de meest recente incidenten, compleet met meetwaarden, helpt gebruikers bij het snel en efficiënt identificeren en oplossen van problemen.

De gedeeltelijke warmteterugwinning optie van POWERCIAT2 maakt gebruik van restwarmte om kosteloos warm water te produceren met temperaturen tot 60°C en kan daarmee voldoen aan de sanitaire warmwaterbehoefte van instellingen als hotels.

Door deze uitzonderlijke prestaties van POWERCIAT2 vormt deze koelmachine het centrale element van het Hysys® POWER systeem dat zorgt voor de levering van verwarming, zomercomfort en kwaliteitslucht in gebouwen in de tertiaire sector. Voor grootschalige projecten kan dit geoptimaliseerde systeem geïntegreerd worden met een CIAT Energy Pool, de meest geavanceerde oplossing voor milieuregelgeving op het gebied van energieproductie.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers