www.technologieenindustrie.com
BALLUFF

Meetsystemen met IO-Link

Allereerste magnetostrictieve meetsystemen voor positiebepaling voorzien van IO-Link

Meetsystemen met IO-Link
De meetsystemen voor positiebepaling van Balluff staan voor nauwkeurige detectie van meettrajecten in grote installaties van de verwerkings- en montage-industrie. Met het model Micropulse BTL6 Profile PF IO-Link is Balluff de eerste firma ter wereld die magnetrostrictieve meetsystemen voor positiebepaling uitrust met een IO-Link.

Alle gemeten waarden en toestandsgegevens worden digitaal en via een gewone driedraadskabel over de IO-Link master verstuurd naar het controleniveau. De contactloze transductors met intelligente communicatie-interface worden bij voorkeur gebruikt wanneer globale IO-Link designs moeten zorgen voor een vereenvoudigde configuratie, een versnelde installatie en een inperking van de bedradingskosten. Dankzij deze IO-Link is het eindresultaat een gestroomlijnde en productieve fabricageoplossing die automatische configuratie in operationele toestand mogelijk maakt, evenals transparante diagnose tot op het niveau van het proces.

De PF magnetostrictieve meetsystemen voor positiebepaling van Balluff onderscheiden zich door hun vlakke vorm en door hun robuuste design dat ongevoelig is voor schokken, trillingen en vervuiling en dat omsloten ligt in een behuizing van klasse IP 67. De contactloze transductors maken gebruik van multimagneettechnologie voor een betrouwbare vaststelling van de meetpositie en staan tevens borg voor een absoluut en nauwkeurig resultaat. Meetlengtes van 50 tot 4,570 mm zijn mogelijk; de meetsystemen voor positiebepaling tolereren een verticale en horizontale afwijking van max. 15 mm van de positiecodeerder ten opzichte van het sensorprofiel.

Met een punt-tot-puntverbinding in alle soorten netwerken zet de IO-Link een hoogperformant communicatiekanaal op in beide richtingen. Inspelend op de stijgende vraag naar IO-Link designs heeft Balluff met de Micropulse PF IO-Link een ander toestel van zijn productlijn voorzien van deze intelligente interface. De contactloze meettechnologie voor positiebepaling communiceert met een snelheid van 230 kB, genereert een procesdatacyclus van 1ms en biedt een resolutie van 1µm. Hierdoor kunnen zelfs snelle bewegingen betrouwbaar worden gedetecteerd. De transductors zijn via M12-connectors met standaard sensorkabel snel en eenvoudig te verbinden met de IO-Link master en te integreren in de controller.

Dankzij de geïntegreerde informatiestroom kunnen alle gegevens centraal en constant worden opgeslagen. Met IO-Link wordt configureren in operationele toestand mogelijk, net zoals monitoring en diagnose tot op het allerlaagste niveau.
Meetsystemen met IO-Link

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers