www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

SK 180E: nieuwe frequentieomvormer van NORD DRIVESYSTEMS

NORD DRIVESYSTEMS stelt de SK 180 E voor, die net zoals zijn grotere familielid de SK 200E, bedoeld is voor de montage op asynchrone motoren. Dankzij het bewezen ISD vectorcontrole-principe is de SK 180E kostenefficiënter dan andere verkrijgbare decentrale frequentieomvormers. De nieuwe omvormer focust op de belangrijkste aspecten, namelijk snelheidsregeling en energie-efficiëntie. Dankzij 2 analoge ingangen en een geïntegreerde proces- en PI-regelaar, kan het apparaat autonoom in eenvoudige aandrijvingsoplossingen voorzien. De SK 180E kan zowel voor 'stand alone'-gebruik als voor synchroonloop toepassingen met meerdere omvormers gebruikt worden. Een typische voorbeeld van dit laatste is een horizontale transportband waar geen positieterugkoppeling, encoderterugkoppeling, speciale veiligheidsfuncties noch remweerstanden nodig zijn en waar het motorvermogen tussen 0,25 en 2,2 kW ligt.

SK 180E: nieuwe frequentieomvormer van NORD DRIVESYSTEMS
Afbeelding: de nieuwe SK 180E frequentieomvormer van NORD DRIVESYSTEMS biedt volautomatische aandrijfoplossingen voor 'stand alone'-toepassingen en hoeksynchrone gelijkloopsystemen. 

De SK 180E bezit ook alle nodige functies om ventilatoren of pompen aan te drijven. Hierbij kan tot 30% op energieverbruik bespaard worden door de automatische lastafhankelijke regeling van de motormagnetisering. Voor de EMC-richtlijn is de SK 180E ingedeeld in klasse C1. De aardlekstroom is bovendien lager dan 16 mA. Daarom kan de SK 180E ingezet worden in elke industriële en woonhuisomgeving in nagenoeg alle landen van de wereld. Voor het gebruik in mobiele pompen, shredders en mixers zijn de frequentieomvormers verkrijgbaar met een conventionele netconnector.
De frequentieomvormers zijn geschikt voor een overbelasting van 150% gedurende 60 seconden en zelfs gedurende een korte tijd tot 200%. Alle door NORD geproduceerde aandrijfoplossingen hebben hetzelfde eenvoudige en handige werkingsprincipe: ze kunnen rechtstreeks ingesteld worden. Dat kan door het instellen van parameters of via een computer waarvoor men de gratis NORD CON-software kan gebruiken. De ingestelde parameters kunnen ook snel geëxporteerd worden naar andere apparaten via de interne Systeembus of via Ethernetinterfaces. 
Naast de SK 180E en de SK 200E, beide geschikt voor diagonale en verticale transportbandbewegingen met veiligheidsniveaus tot en met SIL3 of PLe, heeft NORD ook de zeer economische SK 135E in haar portfolio. Deze kan ingezet worden als softstarter of als omkeerstarter, daar waar eenvoudige heen-en-weer bewegingen nodig zijn, denk hierbij aan logistieke processen, en sommige eenvoudige transportbandtoepassingen.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers