www.technologieenindustrie.com
ICS News

Nieuwe technologie van Solar Energy Optics transformeert economie zonne-industrie

De Solar Energy Optics ("SEO") laag die door ICS werd ontwikkeld, is een van de belangrijkste resultaten van uitgebreid onderzoek en ontwikkeling door de sector als het gaat om technologie van lichtgeleiders.

Nieuwe technologie van Solar Energy Optics transformeert economie zonne-industrie

De energie-uitvoer van de zonnepanelen kan significant worden vergroot door meer zonlicht te vangen en dit opnieuw te richten op de zonnecellen met behulp van geïntegreerde holte optica-technologie ontwikkeld door ICS. De SEO-laag van ICS wordt in een zeer economisch 'roll-to-roll' proces geproduceerd.

  • Het Finse technologiebedrijf ICS heeft een uniek technologisch platform en een laag ontwikkeld waardoor er een stijging van 5-10% in energie-uitvoer mogelijk is voor conventionele zonnemodules - en zelfs nog hogere toenames voor geavanceerde toepassingen.
  • Deze technologie is een significante verbetering voor economie van zonne-energie en plaatst zonne-energie in de frontlinie van duurzame energiesystemen op een wereldwijde schaal.

"Wij hebben een nieuwe manier ontdekt om lichtstralen te vangen en heel nauwkeurig opnieuw te richten," aldus Kari Rinko, CTO bij ICS. "Onze SEO-laagtechnologie is gebaseerd op geïntegreerde holte-optiek, dat niet wordt blootgesteld aan externe invloeden of vervuiling en daarom net zolang meegaat als het zonnepaneel zelf. De SEO-laag is net zo effectief als ware de optica op het hele oppervlak van het zonnepaneel zou zijn gemonteerd.

De SEO-filmtechnologie heeft een uitgebreide patentportfolio en heeft laten zien effectiever te zijn dan enig eerder geïntroduceerde en geteste methode voor het vangen van licht.

"Wij gebruiken een ultra-dunne laag geproduceerd in een kostenbesparende 'roll-to-roll'-proces", aldus Rinko. "Dus onze technologie kan echt op grootte worden ingesteld en gereed worden gemaakt voor een naadloze overname door de industrie op een wereldwijde schaal. Dit uniek technologisch platform bepaald voor de hele fotovoltaïsche industrie de nieuwe duurzame energiedoeleinden."


Nieuwe technologie van Solar Energy Optics transformeert economie zonne-industrie
ICS – teamleden van links naar rechts: Jori Oravasaari, Kari Rinko en Jukka Backman

De economie van zonne-energie transformeren

De toegenomen vermogensuitvoer van de zonnepaneelplatformen transformeert de onderliggende economie voor een zonnepark voor de gehele levensduur van de onderliggende panelen.

"De SEO-laag verhoogt de hoeveelheid licht dat naar de zonnencellen wordt geleid," aldus Rinko. "De zonnepanelen krijgt het directe voordeel, aangezien meer zonlicht bijdraagt aan een krachtiger zonnepaneel."

Het SEO-systeem is door onafhankelijke derden zoals het Fraunhofer ISE getest. Hun tests komen overeen met de eigen experimenten van ICS die een toename van 5 - 10 procent bij conventionele zonnemodules constateerden.

"Eén unieke eigenschap van het SEO-laagsysteem is dat de laag alleen wordt aangebracht op de omringende randen, aan het glas aan de boven- of onderkant," volgens Rinko. "Aangezien het niet het hele oppervlak van de zonnencellen dekt, biedt het economische voordelen gezien de besparingen op materiële kosten.

Rinko wijst erop dat de SEO-technologie gefocust is op het beheren en opnieuw richten van meer zonlicht in de zonnencellen - niet op de structuur van de mono- en polykristallijne silicium cellen zelf.

"Tegelijkertijd hebben we een economische manier ontwikkeld om de laag te produceren en deze op een naadloze manier aan te brengen op de zonnepanelen, waarmee de optische technologie, de kern, wordt verbeterd." "Daarom zijn wij in staat een echt overtuigende combinatie van de modernste technologie en solide productiemethode te presenteren."


Nieuwe technologie van Solar Energy Optics transformeert economie zonne-industrie
De functie van Solar Energy Optics Film: De SEO-laag vangt en richt het licht efficiënt op de zonnecel, waardoor de energie-uitvoer significant toeneemt.

Uitzonderlijke reputatie

Het technologisch platform van ICS is gebaseerd op interne optica voor het vangen van licht dat gebruik maakt van optisch micro-nanopatronen geïntegreerd in de laag of coating.

"Wij ontwikkelen de technologie verder om de energiestoot en het potentieel van het platform om waarde te creëren te vergroten, bij alle opeenvolgende generaties voor alle typen zonnepanelen en dunne lagen, ' aldus Rinko. "De SEO-laag heeft meerdere voordelen zoals een transparante en zwarte reflector met een toename van 80% reflectie en 30% energie in transparante en doorzichtige zonnepanelen. Het is ook geschikt voor zonnepanelen met een flexibele dunne laag met een significante toename van de energie."

De prioriteit die ICS nu heeft is het starten van de eerste productie van de SEO-laag en commerciële deuren te openen bij toonaangevende industriële partijen die het significante potentieel van het creëerde van waarde door de SEO-technologie begrijpen.

"Ons team is een organisatie die uit experts bestaat met een uitzonderlijke reputatie wat betreft het werken met toonaangevende bedrijven uit de industrie en technologie zoals Amazon, Apple, Nokia, Ericsson en vele anderen," aldus Rinko. "Op dezelfde wijze zal de sleutel tot succes van onze bewezen SEO-technologie het werken met wereldwijd toonaangevende bedrijven in de zonne-industrie zijn. Nu zijn we er klaar voor om naar de volgende fase van onze boeiende reis te gaan."

NIEUWSTE ONTWIKKELINGEN

Recentelijk was ICS in het nieuws vanwege een zeer succesvolle transactie voor het ophalen van vermogenskapitaal, vertelt Leo Hatjasalo, CEO. "Toen we begin mei het algehele ontwikkelingsplan voor ICS vastlegde, besloten we de financiële basis van ons bedrijf te verstevigen om een goede financiële flexibiliteit te hebben voor de volgende stappen op onze reis. Wij zijn erg verheugd over de voorbeeldige steun van onze aandeelhouders - en verheugd dat we enkele nieuwe investeerders zien die meedoen met ICS in boeiende tijden. Het algehele economische beeld ziet er misschien stormachtig uit voor veel partijen vanwege de uitdagingen van Covid-19 - wij verwachten echter 'zonnig weer' voor ICS!"

www.ics.fi

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers