www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

Ook de Russische industrie heeft nood aan efficiënte aandrijvingsoplossingen

President Poetin en Bondskanselier Merkel bezoeken stand van Nord in Hannover Angela Merkel en Vladimir Poetin openden onlangs samen de Hannover Messe 2013. Na afloop daarvan volgden ze een rondleiding langs enkele geselecteerde stands. Op hun zoektocht naar energie-efficiënte oplossingen deden ze daarbij ook de stand aan van NORD DRIVESYSTEMS. De vorige keer dat Rusland gastland was van de Hannover Messe dateert al van de editie 2005. Sindsdien kende het land een opmerkelijk groeiend bewustzijn op het vlak van duurzame bedrijfsvoering, milieuvriendelijke productietechnieken en groeistrategieën met beperkte impact op de omgeving. Met deze trend als leidraad, bezochten de leiders van beide landen enkele geselecteerde Duitse en industriële innoverende bedrijven. Ook NORD, bekend producent van hoogefficiënte aandrijvingen, was één van de uitverkoren bedrijven

Ook de Russische industrie heeft nood aan efficiënte aandrijvingsoplossingen
Afbeelding: Vladimir Poetin, President van de Russische Federatie, en de Duitse Bondskanselier Angela Merkel bezoeken de stand van Nord in Hannover om er meer te weten te komen over efficiënte aandrijvingen. Daar is in Rusland een groeiende markt voor.

Elektrische aandrijvingen spelen een cruciale rol in alle industriële sectoren door hun sleutelfunctie in de opbouw van machines en bedrijven. Daarom hebben ze ook een belangrijke invloed op het totale energieverbruik van de industrie. In Hannover was de blikvanger dit jaar een geïntegreerde aandrijfoplossing met een zeer laag energieverbruik, speciaal voor transportbanden.

Elke aandrijving combineert een reductiemotor die beantwoordt aan de strengste energie-efficiente classificatienormen (IE4, Super Premium Efficiency) met een frequentieregelaar die instaat voor een makkelijke motorsturing. Dit type was het gespreksonderwerp tussen Merkel, Poetin en het management van NORD. Het optimaliseren van transportbandtechnologie is dan ook een belangrijke stap in de groei naar nieuwe economisch rendabele en ecologisch verantwoorde oplossingen.

NORD heeft daarnaast een uitgebreide portfolio met efficiënte reductiemotoren voor diverse andere toepassingen. Ook de bijhorende vermogenselektronica kan NORD voorzien. De laatste jaren is de vraag naar dergelijke technologie aanzienlijk toegenomen in Rusland. Om tegemoet te komen aan die noden heeft NORD zijn activiteiten in Rusland significant uitgebreid. Enkele maanden geleden werd nog een gloednieuwe productiesite in Sint Petersburg in gebruik genomen, zodat men ook de Russische klanten een vlotte levering en service kan garanderen. Hier bovenop komt ook de uitbouw van een aanwezigheid over het gehele land met afdelingen in zeven andere Russische steden.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers