www.technologieenindustrie.com
Vega News

GERAFFINEERD: 3D-INSTALLATIEONTWERP 'FROM SCRATCH'

Virtuele reis naar de optimale niveau-, interface- en drukmeetoplossingen voor raffinage en petrochemie.

GERAFFINEERD: 3D-INSTALLATIEONTWERP 'FROM SCRATCH'

Als specialist in niveau- en drukmeettechniek biedt VEGA ultramoderne en uiterst betrouwbare oplossingen voor efficiënte processen in de raffinage en petrochemie. De sensoren staan ​​voor exacte en consistente engineering in alle belangrijke processtappen, maar ook voor maximale operationele marges. Een nieuwe 3D-simulatie creëert nu nog diepere inzichten en bredere overzichten.

De weg door een raffinaderij kan moeilijk zijn. De afzonderlijke processtappen liggen vaak honderden meters uit elkaar. In kolommen, depropanisatoren, fakkelinstallaties, blow-downvaten en condensaattanks ontstaan op uitgestrekte terreinen de eindproducten - in de gewenste kwaliteit. Maar om dit te kunnen waarborgen moet eerst een groot aantal processtappen in elkaar passen: de distillatie en het kraken, de ontzwaveling, de filtratie en de opslag zijn daar zomaar een paar van.

Virtuele rondleiding

In een raffinaderij zijn er tal van complexe productieprocessen waarin ruwe olie wordt verwerkt tot producten van hogere kwaliteit. Om de efficiëntie te verhogen, moet de doorvoer worden geoptimaliseerd en gereguleerd. Hoe dit precies werkt, valt de ontdekken in een rondleiding met de nieuwe 3D-animatie van VEGA. Met een paar muisklikken duiken bezoekers diep in de verschillende delen van de installatie waar ze het gebruik van de optimale meettechniek in detail kunnen zien. De eenvoudige schematisering maakt de processtappen begrijpelijk en ontwikkelt een continue procesketen. Op deze manier is het virtuele concept in staat om een deel van het echte fabrieksontwerp over te brengen naar de modelwereld.

Perspectieven voor kwaliteit

Nieuwe perspectieven verruimen altijd de horizon van het begrip: ook de VEGA-animatie maakt processen inzichtelijk en begrijpbaar. Alle toepassingsoplossingen kunnen ermee 'from scratch' worden gevisualiseerd, doorgrond en geëvalueerd - door iedereen die bij de planning betrokken is. VEGA legt daarmee de basis voor een naadloze integratie en een eenvoudigere keuze van de juiste meettechniek. Deze is zo betrouwbaar en zo uitgerust dat hij bestand is tegen de extreme omgevingsomstandigheden van een raffinaderij met alle temperatuurpieken en verontreinigingen die daarbij horen.

www.vega.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers