www.technologieenindustrie.com
PH HORN News

Sterk in titanium

Horn optimaliseert het DS-freessysteem om titanium en titaniumlegeringen productiever en rendabeler te kunnen bewerken.

Sterk in titanium
Horn biedt schachtfrezen aan met een diameter van 2 mm tot 20 mm, met vier of vijf snijkanten.

Daarbij zet de gereedschapsspecialist in op het nieuw ontwikkelde substraat IG3I. Dankzij de combinatie van de nieuwe soort hardmetaal en de nieuw ontwikkelde coating van het gereedschap kan de levensduur verlengd worden. Bovendien vertoont het nieuwe substraat een homogeen slijtgedrag. Een scherpe microgeometrie aan de snijkanten, positieve spanhoeken, grote vrije hoeken en gepolierde spanruimtes voorkomen vervormingsharding van de randen van de werkstukken bij het verspanen van titanium, zoals opgebouwde randen op spaanvlakken. Variabele draaiingshoeken en verschillende tandverdelingen zorgen voor een vlot freesproces met weinig trillingen. Ondanks de scherpe snijkanten biedt de nieuwe coating een grote aantrekkingskracht, wat resulteert in een hoge stabiliteit van de snijkanten. Dankzij de hoge temperatuurbestendigheid doet de bekleding dienst als warmteschild om de warmtegeleiding in het hardmetaal tot een minimum te beperken.

Het substraat IG3I zal in de toekomst het tot nu toe in gebruik bewezen substraat TSTK vervangen. TSTK toonde op de markt al zeer goede prestaties. Standaard biedt Horn schachtfrezen aan met een diameter van 2 mm tot 20 mm, met vier of vijf snijkanten. De bruikbare lengte komt overeen met twee- tot driemaal de diameter. Uitgangspunt voor het ontwikkelen van de DS-titaniumfrees: de sinds jaren bewezen volhardmetaalfrezen van het DS-systeem voor het bewerken van zachte en geharde metalen, chroom nikkel-stalen en superlegeringen zoals koper, aluminium, kunststoffen en vezelversterkte kunststoffen.


Sterk in titanium
Dankzij de combinatie van de nieuwe soort hardmetaal en de nieuw ontwikkelde coating van het gereedschap kan met het type IG3I de levensduur verlengd worden.

www.phorn.de

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers