www.technologieenindustrie.com
Pilz News

VEILIGE KLEINE BESTURINGEN PNOZMULTI 2 VAN PILZ VOOR TOEPASSINGEN IN DE STOOKTECHNIEK

Voor het eerst kunnen niet alleen de besturing en bewaking van de brander zelf, maar van de complete stookinstallatie veilig worden beheerd: de nieuwe basismodule PNOZ m B1 Burner van de veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 van Pilz ondersteunt vanaf versie 10.12 van de softwaretool PNOZmulti Configurator de bewaking en tegelijkertijd de veilige besturing van stookinstallaties.

VEILIGE KLEINE BESTURINGEN PNOZMULTI 2 VAN PILZ VOOR TOEPASSINGEN IN DE STOOKTECHNIEK

Fabrikanten van stook- en warmtemachines en -installaties moeten rekening houden met tal van wettelijke eisen en normeisen: met PNOZ m B1 Burner kunnen ze vanaf nu niet alleen diverse brandertoepassingen eenvoudig configureren, maar tegelijkertijd ook intrinsieke veiligheidsfuncties bewaken.

Brandnieuwe basis

De basismodule "Burner" wordt vanaf versie 10.12 van de bijbehorende softwaretool PNOZmulti Configurator ondersteund. Hij stelt nu een brander-functiebouwsteen voor het configureren van de basismodule PNOZ m B1 Burner ter beschikking. Het nieuwe software-element is volgens de geldende Europese normen, o.a. volgens EN 298 en EN 50156, gecertificeerd. Zo voldoet de "Burner" aan de hoogste veiligheidseisen.

"Burner" voor de meest uiteenlopende eisen

De brander-functiebouwsteen bootst de uitgebreide functionaliteit van een flexibel configureerbare elektronische branderautomaat na. Zo is hij in staat om de complete installatie te beheren. Gebruikers besparen tijd bij het ontwerpen en engineeren van hun stookinstallatie. Daarbij kunnen verschillende brandertypes zoals geleidingsbranders of niet-geleidingsbranders, directe of indirecte ontsteking, laag- of hoogtemperatuurbedrijf veilig worden bestuurd en bewaakt.

www.pilz.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers