www.technologieenindustrie.com
Baumer

Betrouwbare en doeltreffende procesbewaking: Duidelijkere info zorgt voor een snellere reactie

Moderne machines en installaties worden steeds complexer. Alles goed in de gaten houden, zodat adequaat en op het juiste moment kan worden gereageerd, is niet altijd eenvoudig. Hoewel alle meetwaarden meestal op een centrale locatie worden verzameld, kan snelle duidelijke info via een lokale uitlezing een handige hulp zijn. Overzichtelijke info via een lokale uitlezing aan een gebruiker verhoogt de procesveiligheid en een snelle reactie kan ook ongeplande productiestilstand of productie van verkeerde batches voorkomen. Nieuwe gebruiksvriendelijke meetapparatuur met flexibel programmeerbare displays kan zorgen voor handige praktische oplossingen.

Betrouwbare en doeltreffende procesbewaking: Duidelijkere info zorgt voor een snellere reactie

Bijschrift: Gebruiksvriendelijke meetapparatuur met flexibel programmeerbare displays zorgt voor praktische procesbewakingmogelijkheden.

Het oog is het belangrijkste menselijke zintuig, waarmee we gegevens binnen een fractie van een seconde kunnen verwerken. Baumer heeft dit inzicht toegepast in nieuwe meetapparatuur en ontwikkelde een nieuwe display, waarmee de gebruiker in één oogopslag relevante gegevens kan interpreteren. Je hoeft dus niet eerst de meetwaarden te analyseren, want het display vertelt je wanneer je actie moet nemen! De handige display kan mooi ingebouwd worden in de behuizing van de CombiSeries  druktransmitters en temperatuurmeters. De display kan ook worden gecombineerd met andere sensoren die een analoog 4 ... 20 mA uitgangssignaal leveren en hij kan ook makkelijk achteraf worden geïnstalleerd zonder extra voedingskabels.

Aangepast alarmbeheer
In de praktijk functioneert het CombiView display als een verkeerslicht: een duidelijk signaal maakt het personeel erop attent of actie nodig is. Eén blik op het meetapparaat is dan genoeg om te zien of alles in orde is. Een Rode achtergrondkleur vraagt een snelle reactie. Een groene achtergrond kan wijzen op een juiste werking. De kleuren kunnen ook worden aangepast aan verschillende alarmniveaus, eventueel in combinatie met knipperfuncties en extra instructies op de display, garanderen deze een snelle en betrouwbare reactie. De configuratie kan direct op de display worden geprogrammeerd via Touch screen of PC met behulp van de FlexProgrammer software. 

Betrouwbare en doeltreffende procesbewaking: Duidelijkere info zorgt voor een snellere reactie

Bijschrift: Verkeerslichtfunctie: rood = ACTIE.

Omdat smaken verschillen en omdat de weergave van meetwaarden dient aangepast te worden aan de eisen van de eindklant, is de display ook in dit opzicht flexibel. Zowel digitale als analoge weergave van de waarden is mogelijk, bijvoorbeeld als een wijzerplaat, staaf- of kolomdiagram en tevens kunnen de representatiemodi en illustraties naar wens gecombineerd worden (figuur 3). De display heeft een diameter van 80 mm zodat het gemakkelijk te lezen is, zelfs vanaf een grotere afstand.

Betrouwbare en doeltreffende procesbewaking: Duidelijkere info zorgt voor een snellere reactie

Bijschrift: In de visuele modus van de display, kan de gebruiker kiezen uit diverse verschillende opties: analoog, digitaal of illustratie.

Robuuste "FlexHousing" behuizingtechnologie en nauwkeurige meetwaarden
Net als bij de CombiSerie sensoren, wordt de display ook ingebouwd in een robuuste RVS behuizing. Met een hygiënisch ontwerp en een beschermingsklasse tot IP69k is de display bestand tegen zelfs de zwaarste omstandigheden bijvoorbeeld in de voedingsindustrie. De huidige beschikbare temperatuur- en drukmeters worden naar keuze met of zonder display geleverd. Dankzij het modulaire systeem, kan de display op elk gewenst moment worden ingebouwd.

De nieuwe serie voldoet niet alleen aan de hoogste eisen met betrekking tot robuustheid en hygiëne, maar biedt ook uitstekende eigenschappen in termen van flexibiliteit en precisie: de CombiPress drukmeter heeft een bereik van -1 tot 400 bar, is bestand tegen procestemperaturen van -40 tot + 200°C, en werkt met een nauwkeurigheid van meer dan 0,1% van het meetbereik. 4 ... 20 mA, 20 ... 4 mA en 4 ... 20 mA HART zijn beschikbaar als uitgangssignalen. De temperatuurmeter biedt vergelijkbare functies. De CombiTemp met  een meetbereik van -50 tot 400°C, is leverbaar met een snel reagerende sensorpunt en bereikt een nauwkeurigheid van meer dan +/- 0,1°C. Hier is ook Profibus beschikbaar.

Beide sensoren zijn leverbaar met ATEX 3a, FDA en EHEDG goedkeuring. Afhankelijk van de uitvoering, voldoen ze aan beschermingsklasse IP67 en/of IP69k eisen. Verschillende elektrische en mechanische aansluitmogelijkheden zorgen voor een gemakkelijke procesintegratie. Door het modulaire systeem, zijn aangepaste oplossingen mogelijk voor verschillende industrieën. Ze bieden de gebruiker niet alleen de vereiste procesveiligheid, maar maken de apparatuur tevens meer gebruiksvriendelijk.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers