www.technologieenindustrie.com
BRADY

ISO 7010 conforme veiligheidspictogrammen voor ruwe omgevingen

EN ISO 7010 is de nieuwe Europese norm voor veiligheidspictogrammen, die naar verwachting in 2013 zal worden goedgekeurd door alle EU-lidstaten. Brady Corporation, de wereldwijde marktleider op het gebied van complete oplossingen voor identificatie en bescherming van gebouwen, producten en mensen, biedt nu een volledig gamma aan materialen, coatings en inkten, speciaal voor de productie van ISO 7010 pictogrammen die, zelfs onder de zwaarste omstandigheden, zichtbaar blijven.

ISO 7010 conforme veiligheidspictogrammen voor ruwe omgevingen
Bijschrift: Om zelf ISO 7010 veiligheidspictogrammen te produceren, levert Brady een complete lijn pictogram- en labelprinters, zoals de PowerMark, de GlobalMark en de BBP31, inclusief Markware software.

De ISO 7010 norm omvat nieuwe veiligheidspictogrammen voor alle gevaarlijke situaties en stoffen die professionals en het publiek kunnen tegenkomen. Het doel van de nieuwe ISO 7010 norm is de invoering van een wereldwijde veiligheidstaal die is opgebouwd uit een range pictogrammen, bewegwijzeringen en kleuren die directe herkenning bevorderen in alle landen en culturen. Pictogrammen met betrekking tot ongevallenpreventie, brandbeveiliging, informatie over gezondheidsrisico’s en noodevacuatie werden daartoe beoordeeld en aangepast.

“Bij Brady Corporation willen we zoveel mogelijk bijdragen aan het onderliggende doel van verhoogde veiligheid in de nieuwe ISO-norm”, zegt Dominique Roosen, European Product Compliance Manager bij Brady Corporation. “In onze laboratoria en tijdens veldtesten zorgen wij ervoor dat onze veiligheidspictogrammen zichtbaar blijven, zelfs in ruwe industriële omgevingen. Brady ontwikkelt materialen, coatings en inkt die bestand zijn tegen alle chemicaliën en oplosmiddelen, extreme temperaturen, of langdurige UV blootstelling. Onze nieuwe range veiligheidssignalering garandeert dat wanneer u investeert in een verhoogde veiligheid, uw waarschuwingsborden intact en zichtbaar blijven ter volledige ondersteuning van het voorkomen van ongevallen.”

Voor het maken van ISO 7010 veiligheidspictogrammen, levert Brady een volledige productlijn pictogram- en labelprinters, zoals de PowerMark, GlobalMark en BBP31, inclusief Markware software. Daarnaast is er een volledig assortiment kant-en-klare pictogrammen leverbaar conform de ISO 7010 norm.

Landen die ISO 7010 al als nationale norm hebben in gevoerd zijn Oostenrijk, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Slowakije, Slovenië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Noorwegen en Zwitserland, allebei niet-EU landen, hebben de norm ook geaccepteerd. CEN/Cenelec, het Europese Comité voor Elektrotechnische Normalisatie, heeft ISO 7010 goedgekeurd als de nieuwe norm, wat betekent dat de nationale normalisatie-instituten van de leden van CEN/Cenelec verplicht zijn de norm toe te passen. Deze landen, in aanvulling op de landen die ISO 7010 reeds hebben geaccepteerd, zijn Kroatië, Tsjechië, Macedonië, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IJsland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje en Turkije.

Wij geven een gratis poster weg met een compleet overzicht van alle EN ISO 7010 veiligheidspictogrammen!

ISO 7010 conforme veiligheidspictogrammen voor ruwe omgevingen
ISO 7010 conforme veiligheidspictogrammen voor ruwe omgevingen
ISO 7010 conforme veiligheidspictogrammen voor ruwe omgevingen
Bijschrift: Een complete reeks kant-en-klare pictogrammen conform de ISO 7010 norm is beschikbaar.

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers