www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

HMS IXXAT

HMS Industrial Networks neemt IXXAT Automation over

HMS IXXAT
“IXXAT en HMS zullen een industriële communicatiegroep vormen met 350 medewerkers en een omzet van meer dan 50 miljoen euro - een wereldmarktleider in onze industrie,” aldus Staffan Dahlström, CEO van HMS Industrial Networks AB.

HMS Industrial Networks heeft IXXAT Automatisering overgenomen - een toonaangevende leverancier van communicatietechnologie voor industriële automatisering, machinebouw en de automotive industrie. IXXAT werd in 1987 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Weingarten, Duitsland.

“IXXAT’s hightech producten en diensten zijn geweldige aanvullingen op het portfolio van HMS,” aldus Staffan Dahlström, CEO van HMS Industrial Networks. “Hun sterke productenaanbod en hun marktpositie versterken onze aanwezigheid met name in Centraal-Europa.”

Terwijl IXXAT bekend staat als een toonaangevende leverancier van op CAN, alsmede op EtherCAT, Powerlink en FlexRay gebaseerde communicatietechnologie, neemt HMS een leidende positie in op de Profibus/Profinet en DeviceNet/EtherNet/IP markten. Samen beschikken de twee bedrijven over het meest complete en concurrerende aanbod op het gebied van communicatietechnologie voor de automatiseringsmarkten.

IXXAT
IXXAT Automation heeft een omzet van 14 miljoen euro en biedt werk aan 85 mensen, waarvan er 50 productontwikkeling ingenieurs zijn. IXXAT levert software- en hardwareoplossingen voor CAN, een aantal industriële Ethernet standaards en IEEE 1588, FlexRay en LIN. Het bedrijf levert ook customized hardware componenten voor embedded subsystemen, alsmede complete embedded systeemoplossingen voor een breed scala van wereldwijde markten, zoals industrie, medisch, energieopwekking en automotive.

Met meer dan 25 jaar ervaring, is IXXAT een bekende leverancier van producten en diensten voor embedded systemen en datacommunicatie voor industriële automatisering en de auto-industrie. Het bedrijf ontwikkelt ook technologie platforms voor veiligheidsoplossingen, conform IEC 61508. IXXAT heeft dochterondernemingen in de VS en Frankrijk en verkoopt haar producten via verdelers in 25 landen.

“Wij zien grote kansen voor een verdere marktverbreding van ons productenaanbod, doordat we toegang krijgen tot de gevestigde wereldwijde verkoopkanalen van HMS,” aldus Christian Schlegel, Managing Director van IXXAT Automation. “De hightech productplatformen van HMS geven ons belangrijke troeven in handen voor onze lopende ontwikkelingsprojecten en voor nieuwe technologieën.”

HMS Industrial Networks
HMS Industrial Networks is een toonaangevende, onafhankelijke leverancier van producten voor industriële communicatie, inclusief beheer op afstand. HMS ontwikkelt en produceert oplossingen voor het verbinden van automatiseringsapparatuur en -systemen met industriële netwerken onder de Anybus® en Netbiter merken®.

Ontwikkeling en productie vinden plaats op het hoofdkantoor in Halmstad, Zweden. Lokale verkoop en ondersteuning worden behandeld door kantoren in China, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk, en de Verenigde Staten. HMS telt meer dan 260 medewerkers en rapporteerde in 2011 een omzet van 42,5 miljoen euro. HMS is genoteerd aan de NASDAQ OMX in Stockholm.

Acquisitie achtergrond
De sterke positie van IXXAT op de belangrijke Duitse markt zal het klantenbestand van de HMS groep verbreden en zal leiden tot cross-selling van de bestaande productlijnen. IXXAT heeft een leidende positie in de opkomende functionele veiligheidstechnologie voor automatisering, met oplossingen voor OpenSafety, CIP-Safety en Functional Safety over EtherCAT. In combinatie met het nieuwe Anybus Safety concept van HMS dat is gericht op PROFIsafe, beschikt de HMS groep over het meest complete technologie aanbod voor functionele safety oplossingen.

Met 50 nieuwe ontwikkelingsingenieurs, is het totale ontwikkelingspotentieel van HMS versterkt, zowel wat betreft het aantal werknemers, als wat betreft ervaring. De overname geeft HMS ook de kans om hun producten te vermarkten in nieuwe segmenten, zoals medische apparatuur en de auto-industrie. De wereldwijde verkoopkanalen van HMS bieden IXXAT toegang tot een bredere markt. Daarnaast zal de ervaring van HMS op het gebied van productie en logistiek ook kansen bieden voor een betere efficiency en winstgevendheid.

“Samen zullen IXXAT en HMS een industriële communicatiegroep vormen met 350 medewerkers en een omzet van meer dan 50 miljoen euro - een wereldwijde marktleider in onze industrie", concludeert Dahlström.

Afbeelding 1. Van links naar rechts: Staffan Dahlström, CEO van HMS, Konrad Etschberger, oprichter van IXXAT, Christian Schlegel, Managing Director van IXXAT.
HMS IXXAT
Staffan Dahlström, CEO van HMS.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers