www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

SK 200E: motorreductoren met oog voor positionering

SK 200E: motorreductoren met oog voor positionering
De NORD DRIVESYSTEMS SK 200 frequentieomvormers zijn geschikt voor installatie in de buurt van de motor of als op de motor geïntegreerde modellen, met dezelfde brede range aan functies als de gecentraliseerde SK 500E serie schakelkastomvormers. De decentrale frequentieomvormers bieden niet alleen een ruime overbelastingcapaciteit van 200%, maar stellen gebruikers ook in staat om de aandrijving zeer nauwkeurig te positioneren.

De relatieve posities (incrementele of eindeloze assen) of de absolute waarden (draaitafels/vastetafels, herhaalbare posities) kunnen worden bestuurd met binaire waarden via de ingangen van de SK 200E en in de aandrijving worden opgeslagen. Tevens kunnen ze worden ingesteld via een veldbussysteem. Posities kunnen worden gedetecteerd via incrementele encoders (een onboard referentiefunctie is ingebouwd in de basisuitvoering van de omvormer), of door middel van positiewaarden die door een CANopen absolute encoder direct kunnen worden geïmporteerd. Configuratie is eenvoudig, snel en beknopt - slechts een paar parameters moeten worden ingesteld voor de inbedrijfstelling en optimalisatie. Daarnaast kunnen de encodersignalen worden gebruikt voor snelheidsregeling, waarmee de dynamische prestaties van asynchrone motoren ongeëvenaard worden verbeterd.

Deze aanpak heeft inmiddels bewezen een goed alternatief te bieden voor servo-aandrijvingen in bijvoorbeeld palletisers (bekijk de videolink via de QR-code). Voor dergelijke en soortgelijke scenario´s levert NORD individueel geassembleerde decentrale aandrijfoplossingen uit één enkele bron.

Figuur: Samen met encoders, realiseren de decentrale aandrijvingen van NORD flexibele en handige positioneringoplossingen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers