www.technologieenindustrie.com
BALLUFF

BSI-inclinatiesensors – voor speciale toepassingen

De gloednieuwe, vloeistofgebaseerde BSI-inclinatiesensors van de sensorspecialist Balluff staan borg voor een contactvrije en absolute detectie van afwijkingen ten opzichte van het horizontale vlak op een as van 360 graden. Met een uiterste nauwkeurigheid van 0,1°C, een resolutie van 0,01° en een temperatuurverloop van slechts 0,01% /10K zijn deze sensors ideaal voor complexe situaties waarbij de inclinatiehoek heel precies moet worden bepaald of waarbij continu draaibewegingen moeten worden opgespoord.

BSI-inclinatiesensors – voor speciale toepassingen
De BSI-inclinatiesensors zitten in een compacte en robuuste metalen behuizing met een rating van IP 67 en kunnen probleemloos worden geïnstalleerd in systemen met beperkte ruimte. Dankzij het brede temperatuurbereik van -40°C tot + 85°C zijn deze sensors als het ware voorbestemd voor toepassingen in het veld.

Wanneer het erop aankomt om met grote resolutie en uiterste nauwkeurigheid afwijkingen te detecteren ten opzichte van de horizontale of verticale as, tonen deze precisiesensors hun echte kracht. Denk maar aan windkrachtcentrales, thermodynamische zonnecentrales, olie- en gasproducerende installaties of ook de medische technologie, bijvoorbeeld bij computertomografie of bestralingssystemen.

De BSI-inclinatiesensors van Balluff zijn gebaseerd op een capacitief meetprincipe en uitgerust met een vloeistofgebaseerde meetcel. Deze omvat vier condensators die gevuld zijn met een diëlektrische vloeistof. Afhankelijk van de inclinatie van de sensor tekent de ‘horizon’ van dit medium zich anders af in de condensator, waardoor de capaciteit – als maat voor de inclinatiehoek – verandert. Het analoge uitgangssignaal van 4 – 20mA wordt lineair verdeeld over het hoekbereik van 360°C.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers