www.technologieenindustrie.com
CIAT

Eerste order voor CIAT’s Coadis Line in het Verenigd Koninkrijk

De Colindale Police Station in West-Londen wordt gerenoveerd volgens het MPS (Metropolitan Police Service) Custody Improvement Programme, en de state-of-the-art Coadis Line comfort units van CIAT zijn gekozen om te voldoen aan de verwarming- en koelingbehoeften van de nieuwe faciliteit. Coadis Line vermindert het energieverbruik, verbetert de luchtkwaliteit en past zich gemakkelijk aan aan alle installatieconfiguraties.

Eerste order voor CIAT´s Coadis Line in het Verenigd Koninkrijk
Het Colindale politiebureau

Als onderdeel van een breed moderniserings- en verbeterprogramma, is de MPS vastbesloten om huizen van bewaring zo veilig en efficiënt mogelijk te maken, inclusief de grotere locaties met meer cellen, interviewkamers en andere faciliteiten. Het belangrijkste doel van de renovatie van Colindale is het verbeteren van de verwerkingscapaciteit van de celblokken.

CIAT werd in de gelegenheid gesteld om op het project in te schrijven door een vooruitstrevend bedrijf genaamd Solarvent Ltd. Solarvent Ltd is een Britse onderneming die handelt in hoogrendement, kwaliteit HVAC producten, met inbegrip van FCU's, en heeft een sterke relatie opgebouwd met blue-chip klanten als Wates Construction Ltd.

Solarvent was op de hoogte van CIAT´s potentieel om hoogkwalitieve, zeer energiezuinige en toch hoogwaardige producten te leveren, in combinatie met krachtige ondersteunende diensten en technische support. Ze zijn ook dermate tevreden met de prestaties van CIAT gedurende het hele project, dat de zakelijke relatie met CIAT door Solarvent verder wordt uitgebreid binnen het Verenigd Koninkrijk en als onderdeel van de Midden-Oosten activiteiten van Solarvent in Qatar.

Voor CIAT´s Coadis Line werd in het kader van het moderniseringsproces in Colindale gekozen dankzij de uitzonderlijke kwaliteit en resultaten zowel in termen van ontwerp als prestaties. Coadis Line integreert een modern en esthetisch compleet luchttoevoer/afvoer paneel met Coanda effect diffusie en is uitgerust met een lage energie High Energy Efficiency (HEE) motor, die het energieverbruik reduceert tot wel 85%. Daarnaast bewaakt de exclusieve Epure technologie van CIAT de gezondheid van de bewoners en garandeert een uitstekende kwaliteit van de binnenlucht dankzij een hoogkwalitatief filtratiesysteem, dat de concentraties met PM 2.5 deeltjes in de lucht onder de door de WHO aanbevolen drempel (10 µg/m³) houdt.

CIAT heeft het Flexiway concept ontwikkeld om in te kunnen spelen op alle ruimtetypen, de modulaire eigenschappen en toekomstige ontwikkelingen maken Coadis Line het ideale product voor de harmonisatie van open ruimtes en ingedeelde ruimtes. Het Coadis Line single-split, een- of vierweg diffusiesysteem is gemonteerd op een enkel frametype, waardoor het kan worden geïnstalleerd in ingedeelde dan wel open kantoorruimtes. De "one-way" versie is ontworpen voor ingedeelde ruimtes van 10 tot 20 vierkante meter waarbij elke unit wordt geplaatst aan de rand van de ruimte.

Hoewel MPS in oorsprong een concurrent had gespecificeerd, bood CIAT een superieure technische oplossing voor een concurrerender prijs. Behalve de innovatieve Flexiway en Epure functies, heeft de Coadis Line een lichtgewicht ontwerp dat ideaal is voor handling op locatie. Bovendien zijn de voor 87% recyclebare ABS constructie en het ontbreken van een condensaatpomp, die de externe regeling eenvoudig houdt, allemaal voordelen die de Coadis Line een aanzienlijke voorsprong op concurrerende producten geeft. Na evaluatie van deze belangrijke voordelen was de keuze helder werd en CIAT Coadis Line goedgekeurd voor het project.

De 140 eenheden zullen in Colindale voor Wates Building Services door Solarvent Ltd worden geïnstalleerd.

Eerste order voor CIAT’s Coadis Line in het Verenigd Koninkrijk

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers