www.technologieenindustrie.com
Leuze NL

Positief voortgangsrapport voor het bouwproject van Leuze

Bijna zeven maanden na de baanbrekende ceremonie voor het nieuwe distributiecentrum in Unterlenningen biedt Leuze een optimistisch vooruitgangsrapport aan: de bouw ligt op schema en zal naar verwachting medio 2020 worden afgerond.

Positief voortgangsrapport voor het bouwproject van Leuze
Fig. Buitenaanzicht van het nieuwe Leuze distributiecentrum in Unterlenningen.

"Nieuwe distributielogistiek is noodzakelijk vanwege de gestage groei van het bedrijf in de afgelopen jaren en de toenemende wereldwijde oriëntatie", legt Ulrich Balbach, CEO van Leuze, uit. Dit leidde eind juni 2019 tot de start van een bouwproject voor een nieuw, aanvankelijk 4.000 vierkante meter groot distributiecentrum in Unterlenningen, vlakbij het hoofdkantoor van Leuze in Owen/Teck. "Met een eerste miljoenen investering geeft Leuze duidelijk blijk van haar betrokkenheid bij de regio, haar hoofdkantoor en haar roots", aldus Balbach. Met deze investering geeft Leuze een duidelijk signaal af met betrekking tot de groeidoelstellingen en de toekomstige oriëntatie.

Meer dan 40.000 containerplaatsen
Meer dan een half jaar na de baanbrekende ceremonie biedt Leuze een positief voortgangsrapport aan: het bouwproject ligt op schema. De fundering is klaar en de ruwbouw is net voor het einde van het jaar voltooid. Het interieur zou eind april klaar moeten zijn. In de volgende stap worden de intralogistieke systemen geïnstalleerd door Gebhardt Fördertechnik, die door Leuze is geselecteerd als partner voor de interne logistiek en innovatieve goederenstroombeheersing. De start van het nieuwe distributiecentrum staat gepland voor medio 2020. Vanaf die datum zullen alle nationale en internationale klanten en dochterondernemingen van Leuze vanuit Unterlenningen worden bevoorraad. Het centrum zal in de beginfase meer dan 40.000 containerplaatsen ter beschikking stellen. Ter voorbereiding op de toekomstige groei werkt Leuze nu al aan een masterplan voor de verdere uitbreiding van de holding naar het noorden.

Bouwconcept
Met een totale footprint van 80x45 meter en een hoogte van 10 meter biedt het nieuwe distributiecentrum in Unterlenningen de ruimte die nodig is voor de logistiek van de in- en uitgaande goederenstroom, het automatische stukgoederenmagazijn, alsmede de opslag, het picken en de verzending. Het hart van de nieuwbouw is het kleine stukgoederenmagazijn met een footprint van 65x10 meter en een hoogte van 16 meter. Het gebouw en het ruimteconcept is licht en uitnodigend. Glazen dakkoepels en aantrekkelijke kantoorwerkplekken stellen medewerkers in staat om te werken in een heldere omgeving die wordt overspoeld met daglicht.

Duurzaamheid en milieubescherming
Bij Leuze is het milieu- en kwaliteitsbeleid een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie. Met deze nieuwbouw zet Leuze zich actief in voor ecologie en duurzaamheid: het distributiecentrum wordt voorzien van hydroseeding op de gevel. Daarnaast zullen er op het terrein van Leuze langs de Max-Leuze-straat talrijke nieuwe bomen worden geplant. Zo wordt de nieuwbouw volledig geïntegreerd in het landschap van de Lenninger-vallei. Voor het nieuwe distributiecentrum werd ook een energieconcept ontwikkeld dat voldoet aan de KfW55-norm. Dit omvat onder andere LED-verlichting en een fotovoltaïsche installatie. Het zal zorgen voor warmte en tot 220 kW aan vermogen. Hiermee wordt de gehele energiebehoefte in de zomermaanden gedekt. Voor eventuele extra benodigde externe energie worden grondstofbesparende primaire en secundaire materialen gebruikt, dat wil zeggen tot 100% gecertificeerde groene stroom uit hernieuwbare energiebronnen. "Ons doel is om de CO2-voetafdruk tot een minimum te beperken", zegt Balbach. "Leuze maakt ook gebruik van de CO2-gecompenseerde, klimaatneutrale verzending van brieven en pakketten door DPD".


Positief voortgangsrapport voor het bouwproject van Leuze

Het interieur van het toekomstige distributiecentrum van Leuze. Het bouwproject ligt op schema.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers