www.technologieenindustrie.com
Kennametal

Kennametal introduceert de KCFM 45 vlakfrees

Nieuwe vlakfrees voor gietijzer met fijne afwerking overtreft de hoogste oppervlakte-eisen


Kennametal heeft een nieuw vlakfreesplatform voor gietijzertoepassingen geïntroduceerd, de KCFM 45. Met vaste en verstelbare wisselplaatzittingen biedt de nieuwe frees de mogelijkheid voor zowel semi-nabewerking als fijn nabewerkingstoepassingen, waarbij de hoogste eisen aan de oppervlaktekwaliteit worden overtroffen. Met hardmetalen, keramische en PcBN-wisselplaten is dit nieuwe gereedschap een flexibele, kosteneffectieve en gebruiksvriendelijke oplossing die ideaal is voor elk type CNC-bewerkingscentrum.

Wisselplaat aanbod
Hardmetalen wisselplaten zijn ideaal voor bewerking met een lager toerental, of in dunwandige werkstukken en minder stabiele omstandigheden, terwijl keramische wisselplaten (KY3500-kwaliteit) hogere oppervlaktesnelheden bieden, wat resulteert in een hogere productiviteit. Beide bieden uitstekende prestaties. Voor fijne nabewerkingen leveren PcBN-wisselplaten de best mogelijke oppervlakte-afwerking, standtijd en doorvoer.

"Met de KCFM 45 vlakfrees kunnen gebruikers verschillende wisselplaatopties combineren en samenstellen om te voldoen aan de toepassingsvereisten en bewerkingsomstandigheden", zegt Michael Hacker, Product Manager, Kennametal. U kunt bijvoorbeeld PcBN-nabewerking wisselplaten gebruiken in de verstelbare wisselplaat zittingen en keramische of hardmetalen wisselplaten in alle andere zittingen voor nat bewerken of toepassingen met een lager spaanvolume. Ongeacht de configuratie overtreft de KCFM 45 de hoogste oppervlakte-eisen.

Vibratie “killer”
De wisselplaten zijn onder een positieve axiale hoek geplaatst, maar met een licht negatieve radiale hoek voor een betere standtijd. Dat creëert aanzienlijk lagere bewerkingskrachten dan concurrerende gietijzer vlakfrezen, waardoor trillingen worden voorkomen en de oppervlakteafwerking verder wordt verbeterd.

"De KCFM 45 met zijn verstelbare wisselplaatzittingen kan oppervlakte-afwerkingen genereren van 0,8 µm Ra (32 µin.) of beter, en een oneffenheden van minder dan 10 µm Wt (400 µin.)", Zegt Hacker.

De KCFM 45 is ideaal voor grijs gietijzer, CGI-toepassingen, semi-nabewerkingen en fijne nabewerkingen.


Kennametal introduceert de KCFM  45 vlakfrees
De KCFM 45 maakt gebruik van een combinatie van zeshoekige semi-afwerkingsinzetstukken in de vaste vakken samen met vierkante schil-inzetstukken in de verstelbare zitting patronen.


Kennametal introduceert de KCFM  45 vlakfrees

Aanbevolen wisselplaatconfiguratie voor droog en nat bewerken.

Hardmetalen wisselplaten: ideaal voor machines met lagere spilcapaciteit

Keramische wisselplaten: voor de hoogste productiviteit, ideaal voor semi-nabewerking.

PcBN-wisselplaten: voor de hoogste productiviteit, ideaal voor fijn-nabewerking.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers