www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus NP40

Nieuwe technologie van HMS realiseert netwerk connectiviteit voor veeleisende toepassingen

Anybus NP40
De Anybus® NP40TM is een nieuwe netwerkprocessor van HMS Industrial Networks die de communicatie verzorgt tussen een industrieel apparaat en een industrieel netwerk. De nieuwe processor is de kern van de Anybus CompactComTM 40 serie van HMS in chip, brick en module formaten. Het is ontworpen voor veeleisende toepassingen, en met name bedoeld voor real-time industrieel Ethernet.

Flexibiliteit: één hardwareplatform voor elk netwerk
De NP40 wordt geleverd met ondersteuning voor alle belangrijke Industrial Ethernet en veldbus netwerken. Dit betekent dat een enkel hardwareplatform verschillende netwerken kan ondersteunen door simpelweg nieuwe firmware te downloaden. Zo vervalt noodzaak om voor elk nieuw netwerk een ontwikkelingsproject te starten. De nieuwe technologie maakt het leven makkelijker voor apparatenbouwers, omdat ze nu een communicatie-interface in een product kunnen inbouwen en vervolgens de benodigde firmware kunnen downloaden, voordat ze hun producten naar hun klanten versturen.

Prestaties: voor veeleisende toepassingen – maakt motion en synchronisatie mogelijk
De NP40 realiseert zeer korte wachttijden, tot een paar microseconden. Het maakt ‘zero delay’ daadwerkelijk mogelijk tussen het netwerk en de host API, waardoor high-performance applicaties die synchronisatie of motion profielen vereisen, kunnen worden gerealiseerd.

“Wat we de afgelopen jaren hebben gezien is dat Industrial Ethernet nu om hogere prestaties en om een nieuwe architectuur vraagt,” aldus Jörgen Palmhager, Chief Operating Officer bij HMS. “De nieuwe industriële Ethernet netwerken worden steeds gespecialiseerder, hetgeen veel eisen stelt aan de netwerkprocessor die de 'vertaling' tussen verschillende netwerken en protocollen moet maken. In de NP40 combineert HMS een krachtige ARM Cortex M3 kern met een FPGA ontwerp op dezelfde chip, waardoor zowel snelle dataoverdracht als real-time synchronisatie in hardware/FPGA mogelijk zijn. De NP40 technologie biedt gebruikers het beste van twee werelden. Ze krijgen de snelheid en nauwkeurigheid die ze nodig hebben voor veeleisende toepassingen, en de flexibiliteit om zich aan te passen aan verschillende netwerken door eenvoudig nieuwe firmware te downloaden. De oplossing is gebaseerd op de Microsemi SmartFusion technologie, maar integreert de unieke blokken van HMS, zoals onze RTATM (Real Time Accelerator) voor industriële communicatie.”

In de NP40
De Anybus NP40 is een single chip netwerkprocessor met een high-performance ARM kern en een FPGA (Field-Programmable Gate Array) lay out. De ARM kern stuurt het protocol en de applicatie stacks, terwijl de FPGA wordt gebruikt om de verschillende real-time Ethernet interfaces te implementeren. Een real-time switch is geïntegreerd in de FPGA en ondersteunt de synchrone cyclic messaging in real-time netwerken als PROFINET IRT, Powerlink, EtherCAT en Sercos III. Aangezien de netwerkprocessor op flash gebaseerd is, kan deze opnieuw worden geprogrammeerd voor verschillende industriële Ethernet netwerken.

De NP40 is gebaseerd op technologie van Microsemi Inc. en de architectuur is ontworpen om prestaties, laag energieverbruik en flexibiliteit te combineren in een single chip ontwerp.

Beschikbaarheid
De NP40 ondersteunt momenteel in proefopstellingen netwerkconnectiviteit voor industriële apparaten. De netwerkprocessor zal in de herfst worden gepresenteerd op diverse beurzen, zoals SPS/IPC/Drives in Duitsland en de Rockwell Automation Fair in de VS. De uitgebreide release van de netwerkprocessor, als onderdeel van de Anybus embedded oplossingen, vindt plaats in 2013.

De NP40 vormt, samen met de Anybus protocol- en applicatiesoftware, de Anybus CompactCom C40 oplossing - een kant-en-klare oplossing voor netwerk connectiviteit op een single chip.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers